Facebook

Predstavitev programa Evropa za državljane

datum: 03.12.2015

kategorija: Novice

Predstavitev programa Evropa za državljane

Informacijska točka Europe Direct Primorsko-notranjske regiji s partnerji organizira predstavitev PROGRAMA EVROPA ZA DRŽAVLJANE, ki bo v sejni sobi GZS, OZ Postojna, Cankarjeva 6, Postojna, v ponedeljek, 14. decembra 2015, ob 10:00.

 

Program s financiranjem projektov in dejavnosti spodbuja večjo vključitev državljanov pri izgradnji vse bolj povezane Evrope, promovira skupno evropsko zgodovino in vrednote ter spodbuja evropsko državljanstvo ter državljansko participacijo. Za  EZD bodo dodeljena proračunska sredstva v višini 185.468.000 EUR za obdobje 2014–2020.

V programu lahko sodelujejo: organizacije in mreže združenj (zavodi, društva …), izobraževalne in raziskovalne ustanove, lokalne in regionalne oblasti (občine, razvojne agencije …), evropske mreže in krovne organizacije in javne raziskovalne organizacije.

Program se izvaja prek dveh sklopov:

Sklop 1 – Evropski spomin: namen je povečati ozaveščenost o zgodovinskem spominu, skupni zgodovini in vrednotah ter namenu Unije. Rok za oddajo prijav v letu 2016: 1.marec.

Sklop 2 – Demokratično delovanje in državljanska udeležba: cilj je spodbujati demokratično in civilno udeležbo državljanov na ravni Unije.
Ukrepi:

Pobratenje mest. Roka za oddajo prijav v letu 2016:1. marec in 1. september. Mreže mest. Roka za oddajo prijav v letu 2016:1. marec in 1. september. Projekti civilne družbe. Rok za oddajo prijav v letu 2016: 1. marec.

 

Vabljeni na dogodek z namenom, da se spoznate s programom, seznanite s pogoji in pravili za prijavo na program (prvi rok za oddajo prijav je že 1. marec), dobrimi praksami ter izkoristite udeležbo za mreženje in pripravo skupnih projektov z ostalimi zainteresiranimi udeleženci.

 

Več o informacij o dogodku se nahaja v priponki.

 

Vabljeni!

 

ar©tur