Facebook

Obvestilo o pitni vodi na vodovodnih sistemih Ilirska Bistrica in Podstenjšek

datum: 12.05.2017

kategorija: Komunala

Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o. obvešča uporabnike pitne vode, da so rezultati mikrobioloških in fizikalno-kemijskih preskusov pitne vode iz vodovodnega sistema Ilirska Bistrica skladni z zahtevami iz Pravilnika o pitni vodi, zato vode za pitje in pripravo hrane ni potrebno več prekuhavati.

Uporabnikom priporočamo, da pred uporabo pitne vode izperejo hišno vodovodno omrežje. Čas izpiranja naj znaša najmanj 15 minut, če je le možno, naj se izpiranje opravi s turbulentnim tokom.

Na vodovodnem sistemu Podstenjšek je zaradi mikrobiološke neskladnosti pitne vode potrebno vodo pred uporabo v prehrambne namene še vedno prekuhati.

Pred prekuhavanjem je potrebno odstraniti večino delcev, to dosežemo z usedanjem in filtracijo skozi več plasti, najbolje prelikane tkanine ali skozi papirnat filter (npr. pivnik, filtre za kavo). Ko voda zavre, naj burno vre še 3 minute. Tako pripravljeno vodo hranite v hladilniku, v isti posodi, kot ste jo prekuhali, uporabljate jo lahko 24 ur, izjemoma do 48 ur.

Navodilo za prekuhavanje je v celoti objavljeno na spletni strani Javnega podjetja Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o..

Prosimo, da uporabniki pitne vode upoštevajo tudi Navodila prebivalcem ob težavah z vodooskrbo na vodovodnem sistemu Podstenjšek, ki so objavljena na spletni strani Javnega podjetja Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o..

Prosimo za razumevanje.

ar©tur