Facebook

eTurizem poročanje podatkov o nočitvah v času epidemije

datum: 05.11.2020

kategorija: Novice

eTurizem – pojasnila – poročanje podatkov o nočitvah v času epidemije

    

AJPES je pripravil in na svoji spletni strani objavil obvestilo o začasni prepovedi izvajanja nastanitvene dejavnosti glede na Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji od 24. oktobra 2020 dalje ter podal pojasnilo (pogosto zastavljeno vprašanje št. 27), kako izpolniti podatke o zasedenosti nastanitvenega obrata (mesečno statistično poročanje) za mesec oktober 2020, ko je bila večina nastanitvenih obratov konec meseca zaprta.

Iz SOS smo na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo naslovili vprašanje, ali lahko občine pričakujejo kakšno novo usmeritev glede oprostitve turistične takse pri nastanitvi zdravstvenih delavcev, ki zaradi preventivnih zdravstvenih ukrepov ne odhajajo domov in bivajo v nastanitvenih obratih oz. prihajajo na delo npr. v UKC Ljubljana iz drugih občin, kot pomoč zaradi poslabšanja epidemiološke slike v zvezi s Covid 19 in bivajo v nastanitvenih obratih.

Pri prejšnjem valu epidemije so se sklicevali na usmeritev, ki je bila objavljena na naši spletni strani:  https://skupnostobcin.si/2020/03/obvestilo-ajpes-eturizem-v-izrednih-razmerah/

 

Glede poročanja o nočitvah in oprostitvah turistične in promocijske takse delavcev (npr. zdravstvenih) ali oseb v karanteni, še čakamo usmeritve MGRT. 

 

Vir: skupnostobcin.si  

 

 

 

ar©tur