Facebook

4 predavanja HardwareSTART

datum: 19.01.2021

kategorija: Novice

Hardware startupi – prijavite se na sklop 4 predavanj HardwareSTART!

Razvijate hardware produkt in ste prejeli spodbudo Slovenskega podjetniškega sklada? Prijavite se na januarski sklop 4 interaktivnih predavanj HardwareSTART s strokovnjaki iz Dewesofta, Katapulta ter EKWB v katerem bomo skozi oči dr. Jureta Kneza in Andreja Orožna, ustanovitelja visokotehnološkega podjetja Dewesoft, Mihaela Gornika iz hardware pospeševalnika Katapult in Jake Klemenčiča iz EKWB spoznali, kako so v omenjenih podjetjih razvijali svoje produkte od koncepta do uspešne prodaje na trgu!

Kdaj

20.01.2021 od 14:00 do 28.01.2021 17:00

Kje

Interaktivni prenos predavanj iz Katapulta

Kontakt

 

Telefon

031857940

Koledar

Program HardwareSTART je namenjen startupom, ki so prejeli spodbude Slovenskega podjetniškega sklada in je za vas popolnoma brezplačen.

Teme in predavatelji v okiru HardwareSTART pospeševalniškega programa

Povzetek tem in datumov:

20.1.2021, 14:00 – 17:00: dr. Jure Knez: Od ideje v proizvodnjo hardware produkta

21.1.2021: 14:00 – 17:00: Mihael Gornik, Katapult: Določanje cene, kakovost, servis in podpora uporabnikom 

26.1.2021: 14:00 – 17:00: Andrej Orožen, Dewesoft, Materialno poslovanje 

28.1.2021: 14:00 – 17:00: Jaka Klemenčič, EKWB: Marketing in prodaja v industriji strojne opreme

Podrobnejša razčlenitev tem

MODUL 1: Od ideje v proizvodnjo hardware produkta

Prvi korak na poti od ideje do pričetka razvoja fizičnega produkta je precej teoretično usmerjen. Od analize konkurence, panoge, do poizvedovanja o tem kdo nam bo v pomoč pri snovanju našega produkta.

Prvi modul, ki ga bo vodil dr. Jure knez, bo pokrival naslednje tematike: Največji izzivi na poti od ideje do uspešne realizacije produkta; Prvi korak – testiranje dejanske potrebe na trgu; kalkulacija stroškov; natančna analiza konkurence – obstoječih produktov iz panoge; preliminarna ocena proizvodnih stroškov; iskanje potencialnih in primernih članov ekipe ter prvih sodelavcev – od inženirja, do programerja, managerja in prodajnika; iskanje zunanjih partnerjev s primerno opremo in orodjem, ki je relevantno za naš produkt

Vodi: dr. Jure Knez, Dewesoft d.o.o.

Datum: 20.1.2021, 14:00 do 17:00, interaktivna video konferenca

Trajanje: 4 šolske ure

MODUL 2:  Določanje cene, kakovost, servis in podpora uporabnikom 

Drugi korak pri realizaciji fizičnega produkta je že bolj praktično usmerjen. Ko smo razmislili kako idejo razviti v fizični produkt, je čas, da razmišljamo o določanju cenovne politike produkta, vzpostavitvi procesov za nadzor kakovosti produktov, razmisliti je potrebno o postavitvi servisa ter odzivne podpore uporabnikom v primeru težav.

Drugi modul bo vodil Mihael Gornik, ki ima bogate izkušnje s področja razvoja hardware produktov v različnih proizvodnih podjetjih.

Posvetili se bomo naslednjim tematikam: Določanje cenovne politike in kako nam pri tem lahko pomaga analiza cenovne politike konkurence. Pogledali si bomo postopke za vzpostavitev nadzora kakovosti v proizvodnji liniji.

Vodi: Mihael Gornik, Katapult

Datum: 21.1.2021, 14:00 do 17:00, interaktivna video konferenca

Trajanje: 4 šolske ure

MODUL 3: Vzpostavitev blagovnega poslovanja v proizvodnem podjetju

 V tretjem koraku našega pospeševalniškega programa se bomo osredotočili na področje, kjer se lomi poslovanje marsikaterega startupa: vzpostavitev blagovnega poslovanja. 

Tretji modul bo vodil Andrej Orožen, CEO Dewesofta, ki se zaveda, da je dobro načrtovanje pri proizvodnem podjetju, posebej pri startupih, izjemnega pomena, ki odloča o tem kakšna bo stopnja preživetja oziroma krivulja rasti startup podjetja.

Posvetili se bomo naslednjim temam: Kako organizirati skladišče. Osnove blagovnega poslovanja. Kako material porabiti (vgraditi). Kako obravnavati manke / viške materiala. Kako načrtovati dobave materiala. Kakšne so osnove poslovanja s strani materiala/orodja/opreme? Kako izdelke prodati (seveda računovodsko :-). Kako učinkovito organizirati proizvodnjo. Kakšne so osnove poslovanja s strani materiala/orodja/opreme? 

Vodi: Andrej Orožen, Dewesoft d.o.o.

Datum: 26.1.2021; 14:00 do 17:00, interaktivna video konferenca

Trajanje: 4 šolske ure

MODUL 4: Marketing in prodaja v industriji strojne opreme

Ko je produkt konceptualno potrjen, prototip dovršen in iz prototipa ustvarjen končni produkt, je na vrsti korak, ki je morda najtežji v fazi od ideje do uspešnega podjetja: prodaja in pa seveda trženje produkta.

Vsebina: Strategija prodaje in marketinga, go-to market, spletna prisotnost podjetja; postavitev avtomatizacije prodaje; spletno oglaševanje; prodaja prek partnerjev (affiliate); »white label«; vzpostavitev močne mednarodne blagovne znamke podjetja; promocija in navezovanje stikov s pomočjo mednarodnih konferenc in sejmov; odpiranje lokalnih podružnic v državah po svetu; določanje cene produkta; maksimiziranje dodane vrednosti in cene produkta; pozicioniranje na trgu proti močnejšim konkurentom, lokalizacija.

Vodi: Jaka Klemenčič, EKWB

Datum: 28.1.2021; 14:00 do 17:00, interaktivna video konferenca

Trajanje: 4 šolske ure

Komu je namenjen program HardwareSTART?

Razvoj strojne opreme je panoga, za katero so značilni visoki vstopni stroški. Hardware podjetja se tekom poslovanja srečujejo s številnimi izzivi, ki so vezani na potrebe po visoko izobraženem kadru, nabavo strojne opreme, iskanje primernih proizvajalcev in drugo. Zato je med podjetniki delovanje v tej panogi nekoliko manj priljubljeno. So pa hardware podjetja zelo pomembna za slovensko gospodarstvo zaradi multiplikativnih učinkov nanj, zato si je smiselno prizadevati za njihovo podporo.

S celostno podporo hardware startupov se, s podporo Dewesofta, ukvarja podjetje Katapult. Njegovo poslanstvo je zapolniti praznino na področju pospeševalnikov strojne opreme v Sloveniji in startupom ponuditi celotno infrastrukturo, ki jo potrebujejo na svoji poti. V njihovih prostorih bo 22. oktobra potekal dogodek, namenjen mreženju med tovrstnimi podjetji in nudenju vseh potrebnih informacij v različnih fazah poslovanja.

Gre za edinstven program, ki je namenjen slovenskim startupom, ki delujejo v panogi razvoja strojne opreme. Cilj programa je pomagati hardware stratupom pri testiranju produkta, izdelavi in izboljšanju prototipa ter zagonu množične proizvodnje. Program je bil zasnovan tako, da med drugim vključuje tudi aktivnosti povezovanja ključnih deležnikov tega okolja.

ar©tur