Facebook

GORSKO HITROSTNA DIRKA ILIRSKA BISTRICA NA EVROPSKEM TRONU

datum: 29.11.2022

kategorija: Glasilo - Občina

Svetovna avtomobilistična zveza je ocenila, da je gorsko hitrostna dirka v Ilirski Bistrici najboljše organizirana dirka v evropskem prvenstvu. Ta ocena je odlična vzpodbuda za nadaljnje uspešno sodelovanje med bistriškim županom Emilom Rojcem in organizatorji domače dirke.

»Zgledno sodelovanje z županom Občine Ilirska Bistrica Emilom Rojcem in Občino Ilirska Bistrica je prispevalo k tako vrhunski oceni,« je dejal direktor Zveze za avto šport Slovenije - AŠ 2005 in predsednik Avto kluba Olimpija Dagmar Šuster.

5100 metrov dolga proga med Ilirsko Bistrico in Šembijami je ocenjevalce navdušila z zgledno organizacijo treningov in uradnih preizkušenj. Tako FIA kakor Zveza za avto šport Slovenije želita gorko hitrostno dirkanje dvigniti na višji nivo in to jim v Ilirski Bistrici odlično uspeva s poudarkom na večji varnosti za voznike in ostale udeležence. Idealni pogoji za evropski dirkaški praznik, kot so: edinstvena proga, start v neposredni bližini prostornih boksov, bližina obvozne ceste, ki je rezervirana za pristanek helikopterske nujne pomoči, prisotnost ekipe nujne medicinske pomoči in zdravnika na sami dirki, učinkovite intervencije ob prekinitvah in odlično večjezično komentiranje dirke s strani prekaljenega legendarnega dirkača Vlada Krivca, so razlog, da so po letošnji dirki deževale pohvale za izvedbo tekmovanja.

Pred koncem leta pa je v Slovenijo prišla še razveseljiva novica, da je proga z 14 ovinki in dvema trojnima šikanama ter povprečnim 5.07 % nagibom prepričala tudi dirkaško elito, ki je Ilirski Bistrici podelila zlato lovoriko v gorsko hitrostnem avtomobilizmu.

Najboljše ocenjena dirka, ki je letos obeležila že svojo 28. izvedbo, bo tako naslednjega septembra znova gostila zveneča imena evropskega dirkanja in se znova potegovala za novo, vrhunsko uvrstitev, ki bo samo utrdila pozicijo Ilirske Bistrice kot evropske velesile na področji gorskega avtomobilizma.

18 ghd ferarri.JPG18 ghd bubnič zmagovalec.JPG18 ghd formula merli zmagovalec.JPG18 ghd jugo.JPG18 ghd petit v krogec.JPG20 ghd čekada 1.jpg20 ghd čekada 6.jpg18 ghd tri formule.JPG

18 ghd formula meglica.JPG20 ghd delalič in čekada stopničke.jpg20 ghd delalić1.jpg20 ghd delalič.JPG

 

 

ar©tur