Kulinarična poslastica na Ratečevem Brdu

Objavljeno dne 12. oktober 2016

V okviru Festivala Brkinske sadne ceste je bila v torek, 12. oktobra 2016 izpeljana že druga kulinarična delavnica, kjer je poudarek na domači hrani, ki je pripravljena iz lokalno pridelanih sestavin.

Jablane in češpe bogato obrodijo v hriboviti pokrajini Brkinov in prav iz sestavin, ki jih poberemo na domačem vrtu, so nam prijazne gospe iz Društva podeželskih žena Ilirska Bistrica pripravile okusno kosilo s kar dvema sladicama. Pod vodstvom neutrudne predsednice društva, gospe Darinke Brožič,  so nam zaupale recept za mineštro s koleravo, kako se zamesi testo za pregrešno dobro slivovo pito in v čem je skrivnost priprave odličnega jabolčnega štrudlja, ki se kar stopi v ustih.

 

Delavnice se je udeležilo 13 deklet in žena iz občin Hrpelje-Kozina, Pivka in Ilirska Bistrica, ki so bile nad delavnico zelo navdušene. Kuharski nasveti in male kuharske skrivnosti, ki so jih članice društva nesebično razdajale prisotnim, pa bodo udeleženke s pridom uporabile pri pripravi novih kulinaričnih presežkov.

 

Za gostoljubnost se iskreno zahvaljujemo gospe Zalki Česnik in gospodu Gregorju Česniku iz Kmečkega turizma Jenezinovi na Ratečevem Brdu.

 

IMG_0728.JPGIMG_0727.JPGIMG_0729.JPGIMG_0733.JPGIMG_0737.JPGIMG_0735.JPGIMG_0740.JPGIMG_0742.JPG

 

Na prejšnjo stran