Srebrni jubilej Doma starejših Občanov Ilirska Bistrica

Objavljeno dne 20. oktober 2016

Praznična sobota, 15. oktobra, je bila dan za veselje, saj so vsakoletno prireditev Srečanje s svojci, obogatili s pestrim programom ob 25. obletnici delovanja. Ob zvokih priljubljenega domačega Brkinskega tria in torti velikanki je bilo rojstnodnevno vzdušje na vrhuncu.

»Stene vsake hiše so hladne, če jih ne pogreje človeška toplina, prijaznost, prijateljstvo, razumevanje in medsebojna pomoč, ki jo lahko nudimo drug drugemu.  Vsak dan živimo kot velika družina in zato se poleg stanovalcev s svojim delom trudimo tudi zaposleni, » je zbrane stanovalke in stanovalce, njihove svojce in obiskovalce nagovorila v.d. direktorja Milena Končina. Da je dom izjemno pomemben za našo občino, ker nudi oskrbo varovankam in varovancem ter socialno varnost zaposlenim,  pa je izpostavil bistriški župan Emil Rojc.

Dom starejših občanov Ilirska Bistrica je postal dom prvim stanovalcem 11. oktobra 1991 in vseh 25 let je v njem zaposlenih 17 delavcev, ki z enako mero srčnosti in empatije skrbijo za varovance. Med jubilanti pa sta tudi dva stanovalca, ki prebivata v domu že četrt stoletja. Jože Barba je predstavnik Sveta zavoda, na katerega se stanovalci obračajo s predlogi in vprašanji. Silva Šoštarič pa vsakodnevno obiskuje Varstveno delovni center v Ilirski Bistrici, kjer pridno pomaga pri opravilih. Zahvalo za izjemno prostovoljno delo in nesebično pomoč pa je prejela Dušica Cerjak, stanovalka doma, ki vsakodnevno pomaga oskrbovancem.

Ob otvoritvi je dom sprejel 196 stanovalcev, po dograditvi dveh prizidkov z nadstandardno ponudbo, pa je v njem prostora za 231 oseb. DSO Ilirska Bistrica  je kombiniran socialno varstveni zavod, ki v svojo oskrbo sprejme starejše in mlajše ljudi s posebnimi potrebami. Nov koncept dela v obliki bivalnih skupin, ki bo v celoti usmerjen k stanovalcu in njegovim potrebam, bo v naslednjem desetletju omogočil udobnejše bivanje starejšim v osrednji stavbi in mlajšim osebam s posebnimi potrebami, ki bodo v prihodnosti prebivali v novogradnji.

Ob srebrnem jubileju je domu iskreno čestitala tudi prva direktorica ga. Marica Šlenc Zver.

Program prireditve je s komičnimi vložki mojstrsko povezovala Alenka Penko, za glasbeni program pa so poleg Brkinskega tria poskrbeli še učenci ilirskobistriške glasbene šole in stanovalci doma.

slike fotoaparat 182.JPGslike fotoaparat 178.JPGslike fotoaparat 184.JPGslike fotoaparat 187.JPGslike fotoaparat 188.JPGslike fotoaparat 191.JPGslike fotoaparat 190.JPGslike fotoaparat 192.JPGslike fotoaparat 196.JPGslike fotoaparat 194.JPGslike fotoaparat 202.JPGslike fotoaparat 208.JPGslike fotoaparat 198.JPGslike fotoaparat 216.JPGslike fotoaparat 210.JPGslike fotoaparat 219.JPGslike fotoaparat 212.JPG

 

Na prejšnjo stran