Druga decembrska razstava v galeriji

Objavljeno dne 19. december 2016

Turistično društvo Ilirska Bistrica že kar nekaj let zapored, v mesecu decembru, v Galeriji Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici organizira in izpelje kakšno zanimivo razstavo domačih in drugih oblikovalcev in zbirateljev.

Vsakič gre za drugo tematiko. Letošnja razstava nosi naslov  Skulpture – kipci. Kar 21 zbirateljev in oblikovalcev razstavlja umetniško izdelane stare kipce in njim podobne predmete, približno polovica od teh, oblikovalcev – umetnikov, pa se pogumno predstavlja s svojimi izdelki. Med njimi najdemo tudi dela akademsko izobražene vsestranske umetnice Yuliye Molina, ki trenutno živi in ustvarja v Ljubljani.

Za organizacijo in izvedbo omenjene razstave je ponovno najbolj zaslužna Milojka Primc, kateri so obiskovalci prireditve namenili velik aplavz.

Dogodek je bil tudi bogato glasbeno obarvan. Mešano so se predstavili harmonikaš Kristjan Jenko, ki svoje znanje izpopolnjuje pri vsem dobro poznanem mojstru harmonike Zoranu Lupincu in skupina učenk - glasbenic Osnovne šole Dragotina Ketteja pod vodstvom Damjane Kinkela.

Razstava bo obiskovalcem na ogled do 3. januarja 2017.

 

Tekst in foto: Rajko Kranjec 

kipci, numizmatiki 020.JPGkipci, numizmatiki 022.JPGkipci, numizmatiki 037.JPGkipci, numizmatiki 044.JPGkipci, numizmatiki 008.JPGkipci, numizmatiki 047.JPGkipci, numizmatiki 026.JPGkipci, numizmatiki 034.JPGkipci, numizmatiki 015.JPGkipci, numizmatiki 039.JPG

 

Na prejšnjo stran