Srečanje na meji

Objavljeno dne 27. december 2016

Na mejnem prehodu Starod so si na tradicionalnem Srečanju na meji v roke segli predstavniki treh sosednjih čezmejnih občin hrvaških Klane in Matuljev ter slovenske Ilirske Bistrice in si zaželeli dobro sodelovanje tudi v prihodnjem letu.

Srečanje na meji je tradicionalno srečanje državnih organov iz obeh strani meje, ki ga izmenično gostijo hrvaški in slovenski predstavniki na mejnih prehodih Starod in Jelšane.

Letos je naloga gostiteljice prijateljskega dogodka pripadla slovenskim predstavnikom in Občini Ilirska Bistrica, ki so se s svojimi hrvaškimi kolegi srečali na slovenski strani mejnega prehoda za mednarodni promet Starod. Vzorno usklajevanje in uspešno razvijanje dobrososedskih prijateljskih odnosov so si zaželeli bistriški župan Emil Rojc, bistriški podžupan Peter Štavar, načelnik občine Klana Matija Laginja in namestnica načelnika občine Matulji Eni Šebalj ter namestnik načelnika občine Matulji Vedran Kinkela. Slovenske policijske vrste pa so zastopali direktor PU Koper Danimir Rebec, vodja oddelka za državno mejo in tujce PU Koper Viljem Toškan, komandir Postaje mejne policije Starod Gorazd Žnidarič, pomočnica komandirja Postaje mejne policije Jelšane Alenka Korošec Peruzin in policijski inšpektor Robert Drgan. S hrvaške policije pa so se dogodka udeležili štirje predstavniki, načelnica PU Primorsko-goranske županije Senka Šubat, načelnik Sektorja za mejo Damir Štimac, načelnik policijske postaje Rupa Neven Abramovič in predstavnica za odnose z javnostmi reške policije Svemirka Miočić.

Ob srečanju so pohvalili dobro sodelovanje policije, si voščili vse dobro v novem letu in si izmenjali priložnostna darila. Po uradnem delu pa so se družili na skupnem kosilu, kjer so govorili o aktualnih temah s katerimi se soočata obe državi.

IMG_1690.JPGIMG_1683.JPGIMG_1687.JPGIMG_1697.JPGIMG_1701.JPGIMG_1702.JPG

Na prejšnjo stran