Bistriški likovniki predstavljajo svoja dela v domači galeriji

Objavljeno dne 06. marec 2017

Prvi petek v mesecu marcu so slikarji, povezani v Likovnem društvu Franceta Pavlovca iz Ilirske Bistrice, v Galeriji Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici pripravili oziroma odprli večjo pregledno razstavo. Društvo prav v tem letu praznuje svojo petnajsto obletnico obstoja.

Obiskovalce dogodka je na otvoritveni slovesnosti najprej nagovoril Rajko Kranjec, nekoč prvi predsednik društva, sedaj programski vodja galerije, za povezavo programa pa je skrbela slikarka in ena najbolj aktivnih članic društva Zdenka Vinšek. O delu društva je spregovoril predsednik likovnega društva Danijel Tomažič. Oceno pregledne likovne razstave je podala umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Polona Škodič.

Razstava vsebuje 27 umetniških del petnajstih slikarjev in so plod zadnjega ustvarjalnega obdobja. Slike niso tematsko vezane in so izraz vsakega posameznika. Velika večina se je slikanja lotila realistično, pri nekaterih pa opazimo tudi pogumen prehod na abstrakcijo.

V programu, ki je popestril dogodek, so nastopili:  Damjana Kaluža Benigar z lastnim recitalom, učenke Osnovne šole Antona Žnideršiča pod mentorstvom Damjane Kaluža Benigar z recitali verzov znanih slovenskih pesnikov in sprehodom po galeriji, učenki flavte na Glasbeni šoli Ilirska Bistrica Eva Primc in Hana Potepan pa sta zaigrali slovensko ljudsko Jutranja. 

 Razstavo si lahko obiskovalci lahko ogledajo vse do 5. aprila tega leta, galerija pa je odprta vse dni v tednu.

 

 Petar Nikolić

pavlovec2.JPG

Na prejšnjo stran