Romantično vzdušje v Domu na Vidmu

Objavljeno dne 10. april 2017

Mlada koroška pevka Ditka je prepričala občinstvo z uglasbeno ljubezensko liriko in prodornim a hkrati nežnim vokalom. Pesnik Feri Lainšček je dobro uro trajajoč koncert umetniško dopolnil s svojim recitali.

»S Ferijem sva začela s literarno-glasbenimi večeri, kjer je tekel pogovor s Ferijem, jaz pa sem zaigrala dve ali tri njegove uglasbene pesmi. Zdaj pa sva ta druženja prelevila v glasbeno- literarni dogodek oziroma koncert, kjer je v ospredju uglasbena poezija« je povedala Ditka, ki je na svoji prvi zgoščenki uglasbila tudi dve pesmi od Toneta  Pavčka in eno od Marka Pavčka. Naslovna skladba Ne bodi kot drugi, ki se vse bolj uveljavlja kot skladba za prvi ples mladoporočencev, pa je hkrati tudi najuspešnejša skladba Ditke in Ferija Lainščka. Ditka pa ni zgolj pevka, saj se vse bolj uveljavlja tudi kot uspešna avtorica besedil v angleškem jeziku. Na prestižnem tekmovanju v Londonu se je njena pesem »My guitar« leta 2011 uvrstila v polfinale, dve leti pozneje pa se je avtorska skladba »Dreamer« znašla v samem finalu spektakla United Kingdom Songwriting contest. Na drugem ploščku, ki nosi naslov Ne spreminjaj me, je avtor vseh besedil prekmurski pesnik, kot darilo oboževalcem pa je Ditka dodala še svojo uspešnico Ne bodi kod drugi, ki je prepesnjena v angleščino.

 

Mlada korošica je sodelovala tudi na koncertu uveljavljene pevke Nine Pušlar Nasmeh za življenje, kjer sta odpeli uspešen duet in se dogovorili za novo sodelovanje. Ditkina turneja bo trajala do meseca junija, ko si bo vzela nekaj časa zase, v jeseni pa bo zopet koncertirala po Sloveniji. »Pripravljam novo zgoščenko s Ferijem, pišem avtorske pesmi v angleškem jeziku in upam, da mi idej nikoli ne bo zmanjkalo, saj uživam v tem, kar počnem« je sklenila nadarjena glasbenica pred katero je zagotovo še bleščeča kariera.

IMG_3243.JPGIMG_3247.JPGIMG_3241.JPGIMG_3235.JPGIMG_3242.JPGIMG_3237.JPG

 

Na prejšnjo stran