Italijanske lepotice iz cele regije preplavile bistriški Plac

Objavljeno dne 26. april 2017

4. mednarodno srečanje ljubiteljev vozil Alfa Romeo je v Ilirsko Bistrico privabilo kar 65 jeklenih konjičkov. V dvodnevnem srečanju, ki so ga organizirali Bistrški Alfisti, so udeleženci imeli priložnost spoznati vse čare domače pokrajine.

»Preko interneta smo se spoznali z našimi prijatelji iz Ilirske Bistrice. Oni redno prihajajo na naša srečanje v Banjo Luko in tudi mi se radi udeležimo njihovih srečanj. Zaradi prijateljskega druženja in dobrega sodelovanja smo se odločili, da se člani kluba Alfa Romeo Ugo Stella iz Banja Luke pobratimo z Bistrškimi Alfisti. Kot vedno so poskrbeli za vrhunsko organizacijo, zanimive panoramske vožnje, lepo druženje in večerno zabavo« je povedal Dražen Stojnić iz Banja Luke, lokacije naslednjega srečanja alfistov.

Ljubitelji »športnega srca« so lahko letos prvič uživali v dvodnevnem srečanju, saj so se organizatorji odločili, da bodo pripravili tudi sobotni program za udeležence iz oddaljenih držav. V soboto so si po krajši panoramski vožnji do Pivke lahko ogledali Park vojaške zgodovine, zvečer pa so se družili ob živi glasbi. Nedeljski program je predstavljal glavnino letošnjega srečanja, saj je udeležence čakala panoramska vožnja od Ilirske Bistrice do Ribnice in po Vremski dolini do Kozine, od koder so ljubitelji Alf zapeljali do Tubelj, kjer so zapustili glavno cesto in se odpravili na raziskovanje pristne brkinske narave po lokalnih poteh.

Alfafesta Brkini se je udeležilo kar lepo število udeležencev iz 12 različnih klubov, in sicer po en klub iz Bolgarije, Češke in Slovenije, po dva kluba iz Italije, Srbije in BiH ter kar trije klubi iz sosednje Hrvaške. Nekoliko slabši obisk kot v lanskem letu organizatorji pripisujejo slabi vremenski napovedi, ki je odvrnila marsikaterega morebitnega kandidata za druženje v Ilirski Bistrici.

Bistrške Alfiste druži ljubezen do vozil priznane italijanske blagovne znamke, ki je pri nekaterih članih celo daljša od ljubezni do življenjske sopotnice. V združenju je 30 članov iz bistriške občine in okolice. Za volanom so v glavnem fantje, ki pa so v svoje vrste povabili tudi dve voznici in lastnici njunih alf, ostalim pripadnicam nežnejšega spola pa je dodeljena vloga sopotnic. Po uspešno začrtani poti z odliko izpeljanega srečanja ljubiteljev vozil Alfa Romeo, člani združenja po tihem že razmišljajo, kako bi 5. tradicionalno srečanje predstavili kot še privlačnejše tako za udeležence kot za gledalce.

alfafest brkini

Na prejšnjo stran