V ILIRSKI BISTRICI, PIVKI IN POSTOJNI ZORI 33 NOVIH PODJETNIŠKIH ZGODB

Objavljeno dne 07. marec 2023

Poziv za vključitev v podjetniški program Biznis in PIP je zaključen. Od 33 poslovnih idej, ki so prispele po pozivu, jih je deset prijavljenih iz občine Ilirska Bistrica.

Program, ki ga Podjetniški inkubator Perspektiva v letošnjem letu snuje skupaj z občinami Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna podpirajo tudi Visit Ilirska Bistrica, Zavod za turizem Pivka, RRA Zeleni kras ter OE Turizem Postojna.

Ideje prijaviteljev so prav tisto, kar smo si želeli! Mlada podjetja, potencialni podjetniki so izkazali zanimanje za uresničitev svojih podjetniških načrtov, predvsem pa veliko željo, da v našem lokalnem prostoru ponudijo nove produkte in storitve.

Veseli smo odziva, v vseh treh občinah smo namreč skupaj prejeli 33 poslovnih idej (10 prijav v občini Ilirska Bistrica, 8 prijav v občini Pivka in 15 prijav v občini Postojna). Prijavljene ideje izkazujejo zanimiv in kakovosten potencial, vežejo se tako na področje turizma kot na ostale gospodarske panoge.

 

biznis in pip 2023 33

 

Veselimo se nadaljnjih skupnih korakov, ko bodo poslovne ideje s pomočjo strokovnega usmerjanja in nadgrajevanja dejansko dobile priložnost za realizacijo, naše okolje pa s tem nove podjetnike, ki bodo potrdili, kako pomembne so spodbude, ki jih lokalne skupnosti namenjajo razvoju podjetništva v regiji. V vseh treh občinah bosta namreč izbrani po dve najboljši poslovni ideji, šest udeležencev bo torej nagrajenih s finančnimi spodbudami po 10.000 evrov.

 V naslednjih dneh bo neodvisna strokovna komisija izvedla pregled vseh prijav ter izbirni postopek  za vključitev v program, sledi pa seveda izvedba. V okviru programa, ki se bo začel izvajati 21. marca, se bo v Ilirski Bistrici, Pivki in Postojni zvrstilo osem srečanj s skrbno zastavljeno in kakovostno vsebino. Na delavnicah bomo udeležence sistematično vodili skozi ključne korake, ki so pomembni za začetek podjetniške poti in izoblikovanje poslovnih modelov.

Za Podjetniški inkubator Perspektiva

Doris Komen,

Odnosti z javnostmi

Zavod Znanje

 

 

 

 

 

Na prejšnjo stran