05. december 2016

Dragi prijatelji in prijateljice narave! Ali veste, da obstaja kup mojstrov, ki še vedno znajo zašiti čevlje? Popraviti sušilec za lase? Zakrpati potovalko? Poravnati zvito kolo? In da je možno izmenjavati oblačila, obutev, zelenjavo, knjige in druge predmete marsikje v Sloveniji?

24. november 2016

Predstavitev razpisa bo 28.11.2016 ob 11. uri v prostorih Krpanovega doma v Pivki. Predavali bodo: Darja Zadnik, Michaela Vidič in Andrej Zadnik iz ZGS.

21. november 2016

Objavljen je 1. javni poziv za sofinanciranje operacij (projektov) iz Strategije lokalnega razvoja LAS med Snežnikom in Nanosom 2014-2020 iz kmetijskega sklada (EKSRP) v skupni višini 535.000,00 €. Poziv je odprt do 31.1.2017, vse informacije in razpisna dokumentacija pa je na voljo na spletni strani LAS in DRPSN.

21. september 2016

V petek, 16. septembra so v Domu na Vidmu v Ilirski Bistrici odprli pisarno častnega konzula Ruske federacije Matjaža Vuge, ki bo skrbel za gospodarske stike med Rusijo in Slovenijo. Konzulat pokriva območje 32 občin Osrednjeslovenske in Primorsko-notranjske regije. »Moja primarna naloga je pomoč ruskim podjetjem v Sloveniji, pomagal pa bom tudi vsem zainteresiranim podjetnikom iz Ilirske Bistrice in ostalih občin, da najdejo prave stike v Rusiji,« je povedal Vuga.

12. julij 2016

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v začetku julija objavilo Javni razpis za aktivnosti Dela za odpravo škode in obnovo gozda iz PRP 2014-2020.

23. junij 2016

Čezmejno sodelovanje med Matulji in Ilirska Bistrici sedaj tudi v turizmu.

17. junij 2016

»Primorsko-notranjska regija je pravi ambasador inovativnosti!« je včeraj poudaril Goran Novković, izvršni direktor GZS, ki je sodeloval na podelitvi priznanj najboljšim inovatorjem Primorsko-notranjske regije. Še posebej je pohvalil prizadevanja organizatorjev Dneva inovativnosti, da v svoje dejavnosti vključujejo tako mlade kot tudi občine, podjetja, urade za delo in nevladne organizacije, saj to po njegovem mnenju krepi inovativno gibanje in prispeva k oblikovanju inovacijskega ekosistema. Prav to je bil cilj Centra za inovativnost in razvoj Regionalne razvojne agencije Zeleni kras, ki je na Dan inovativnosti združil različne regijske organizacije pri izvedbi trinajstih različnih dogodkov za spodbujanje iskanja novih pogledov na stare težave in sprejemanja novih izzivov.

15. junij 2016

Aktualni razpisi: Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2016, za naložbe namenjene izvajanju tehnoloških izboljšav na področju higiene, varovanja okolja in varnosti pri delu ter znižanju stroškov pridelave, Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva, za naložbe namenjene izvajanju tehnoloških izboljšav na področju higiene, varovanja okolja in varnosti pri delu ter znižanju stroškov pridelave na vodovarstvenih območjih Javni razpis za sofinanciranje razvoja novih in inovativnih produktov ter storitev turističnega gospodarstva (2016 - 2018)