TA TEDEN: SREČANJI OTROŠKIH GLEDALIŠKIH IN LUTKOVNIH TER FOLKORNIH SKUPIN IN PRIMORSKA POJE

Objavljeno dne 13. marec 2023

Ta teden: srečanji otroških gledaliških in lutkovnih ter folkornih skupin in Primorska poje

 

Obeta se nam kulturno pestri teden. Že v sredo, 15. marca, bo v Domu na Vidmu potekalo Območno srečanje otroških gledaliških in lutkovnih skupin. Med 9. in 11. uro se bodo predstavile gledališka skupina z OŠ Dragotina Ketteja Ilirska Bistrica (Sovica Oka), Varuhinje Reke z OŠ Antona Žnideršiča (Bele žene), Lutkarije z OŠ Dragotina Ketteja bodo uprizorile igrico Kravica Katka – darilo za mamico, Nataša Barbiš Frank pa bo nastopila z Miškom Bamijem.

ringaraja 2023

V petek, 17. marca se bo v Domu na Vidmu začelo Območno srečanje otroških folklornih skupin Ringaraja 2023. Nastopili bodo plesalci Kulturnega društva Tuščak Bač, otroci Vrtca Antonina, Ravbrčki s Podružnične šole Planina (OŠ Antona Globočnika Postojna), Pastirčki  s Podružnične šole Dolenja Trebuša (OŠ Dušana Muniha Most na Soči) in plesalci z OŠ Bovec.

Tako za gledališke skupine kot za nastope folklornih skupin so v dvorani še prosta mesta tudi za »zunanje« obiskovalce.

V soboto, 18. marca pa bo na OŠ Toneta Tomšiča koncert Primorska poje. Koncert se bo začel ob 19. uri, nastopili pa bodo ŽePZ Sinji galeb DU Izola, MoPZ Kras iz Opatjega sela, VoS Ardeo iz Šempasa, MePZ Sveta Lucija iz Lucije, ŽeVoS Korala iz Kopra in Župnijski PZ Svetega Urbana iz Godoviča. 

Vljudno vabljeni!

 

Na prejšnjo stran