VABLJENI V IZMENJEVALNICO KNJIG

Objavljeno dne 21. april 2023

V nedeljo, 23. aprila, vas vabimo v izmenjevalnico knjig, ki bo na dvorišču Gostilne in picerije Triglav (na placu) S knjigo po knjigo in se bo začela ob 17. uri. Tudi z izmenjevalnico želimo obeležiti svetovni dan knjige in avtorskih pravic, ki ga je leta 1995 razglasil UNESCO v podporo branju, založništva in zaščiti avtorskih pravic. 

Dogodek organiziramo Občina Ilirska Bistrica, Knjižnicoa Makse Samsa in Literarno društvo Ilirska Bistrica. Lahko si bomo izmenjevali knjige, lahko pa bomo tudi brali.  vabi na izmenjevalnico knjig S knjigo po knjigo, na kateri si bomo lahko izmenjevali knjige, pa tudi brali.

Izmenjevalnica bo potekala na dvorišču Gostilne in picerije TRIGLAV v nedeljo, 23. aprila 2023, od 17. ure dalje. V primeru slabega vremena nam bo gostilna nudila prostor pod nadstreškom.

Vabimo vas, da v izmenjavo prinesete dobro ohranjene knjige, lahko poljubnih zvrsti in žanrov, ob tem pa upamo, da boste med knjigami drugih našli tudi kako zase.

Ne samo knjige tudi branje

Dogajanje na izmenjevalnici pa si bomo popestrili tudi z javnim branjem. Vabimo vas, da pobrskate po spominu in knjigah in najdete kak odstavek ali verz, ki vam je še posebej ljub in ste ga pripravljeni prebrati za mikrofonom. Lahko pa tudi sestavite svoj prispevek na temo Zakaj imam rad svoj kraj?

Tudi s knjigami in z branjem lahko sooblikujemo skupnost, v kateri je prijetno živeti.

Ob tej priložnosti vabimo tudi na pohod PO MAKSINI POTI v soboto, 22. aprila, s startom ob 14. uri izpred knjižnice, pa tudi na nedeljski 4. POHOD TRNOVSKE ARHEOLOGIJE, ki se bo začel ob 15. uri pri cestni tabli na cesti proti Sviščakom nad pokopališčem. Več v koledarju na tej spletni strani.

Na prejšnjo stran