RUŠEVSKIH 70 LET

Objavljeno dne 15. marec 2023

Rod snežniških ruševcev letos praznuje kar 70. obletnico nastanka. V čast tej visoki starosti, smo se člani in članice rodu odločili, da ''praznovanje'' ne bo le enkraten dogodek, ampak se bo zvrstilo več dogodkov. Vsi dogodki so javne narave, kar pomeni, da se jih lahko udeležijo vsi – tisti, ki nosijo rutko okoli vratu ali ne.

Za začetek smo darovali kri in spodbudili k temu tudi širšo množico, saj smo si želeli zbrati 70 litrov za 70 let. Ta številka je prav tako bila v ospredju pri akciji 70 krogov za 70 let, kjer so se nabirali krogi na Hribu svobode.

April je v znamenju narave. Najprej organiziramo čistilno akcijo, potem pa še ''dan odprtih vrat'' in izmenjevalnico oblačil. V parku se bo bolje predstavila naš rod, poleg vseh ostalih delavnic, bo na voljo tudi možnost izmenjave oblačil. Četrti mesec v letu, bo tako združil skrb za naravo in še pokazal, kaj vse (ne)tabornikom omogoča.

Maja sledi proslava, kjer bomo obletnico obeležili na odru Doma na Vidmu. Zadnji izziv, pa je bolj taborniške narave. Naš rod namreč organizira državni mnogoboj. To je taborniško tekmovanje sestavljeno iz več disciplin (postavljanje šotora, kurjenje ognjev, orientacija, lokostrelstvo, signalizacija in še več), kjer se zberejo tekmovalci in tekmovalke iz vse Slovenije.

Pri vseh akcijah sodeluje tudi lokalna skupnost in širša okolica. Zahvaljujemo se tudi vsem sponzorjem, da bo izvedba dogodkov še boljša.

Leto 2023 je za nas, ruševce pomembno leto. Želimo si in vabimo vas, da se nam pridružite ob praznovanju 70-letnice.

Katka F. Slosar


70letnica ruševcev koledar

Na prejšnjo stran