BK ILIRSKA BISTRICA BO TEKMOVAL V EVROPSKEM POKALU

Objavljeno dne 18. april 2023

Izjemni uspeh, 2. mesto v državnem merilu, je domačim balinarjem odprl vrata v Evropo

Balinarski klub Ilirska Bistrica je v nedeljo, 16. aprila 2023, dosegel zgodovinski uspeh, največji uspeh od ustanovitve v letu 1975. Zasedel je 2. mesto med najboljšimi balinarskimi ekipami v državi in si s tem zagotovil nastop v evropski konkurenci.

V soboto je v Zeleni dvorani v Postojni potekal turnir najvišje uvrščenih slovenskih superligašev v balinanju. Med seboj so se pomerili člani ekipe Balinarskega kluba (BK) Ilirska Bistrica in BK Skala Sežana, ter BK Trata proti BK Agrochem Nova gorica.

Zmagovalci tega polfinala, Bistričani in Škofjeločani so se uvrstili v nedeljski véliki finale. Po podaljšani igri je na koncu slavila ekipa BK Trata Škofja Loka, bistriška ekipa pa je osvojila 2. mesto v državnem merilu, kar je, kot ocenjuje tudi predsednik kluba in vodja ekipe Silvester Boštjančič, odličen dosežek. Članom ekipe je zagotovljeno mesto v evropskem pokalu, vanj se namreč uvrstita le prva in druga najboljša ekipa.

Tekma v evropskem pokalu bo 20. maja. Kje bo potekala – ali na domačem terenu ali se bodo najboljši odpravili v gosté – bo znano po končanem tekmovanju na Hrvaškem.

Člani ekipe, ki bo Slovenijo zastopala v evropskem pokalu so poleg vodje ekipe Silvestra Boštjančiča (Prem) še:

Viljem Mizgur in Marko Jagodnik (oba iz Kosez), Marino Kljun in David Turkovič (oba iz Ilirske Bistrice), Igor Istenič (Vrhnika), Andrej Kastelic (Kal), Robi Bašič (Drskovče), Anže Moličnik (Dolnji Zemon), Matej Žužek (Juršče), Slaven Grgić (Klana, Jesenice) in Anton Fabec (Kuteževo).

BK Ilirska Bistrica se zahvaljuje za finančno podporo Občini Ilirska Bistrica in sponzorjem, za moralno podporo pa seveda vsem navijačem.

V imenu Občine Ilirska Bistrica iskrene čestitke za odlično uvrstitev v slovenskem finalu in vso srečo v evropskem pokalu!

Foto: Arhiv BK Ilirska Bistrica

Na prejšnjo stran