GORSKI KOLESARJI ZAVZELI ILIRSKO BISTRICO

Objavljeno dne 26. april 2023

Pretekli vikend je v soboto in nedeljo v Ilirski Bistrici ter okolici Črnih njiv potekala druga letošnja dirka serije SloEnduro – državnega prvenstva v enduro disciplini gorskega kolesarstva – ki je v mesto privabila 268 tekmovalcev in drugo leto zapored podrla slovenski rekord udeležbe. Poleg tekmovalcev je bilo tudi veliko število spremljevalcev in tako so Park Nade Žagar in okoliške kolesarske enoslednice zaživeli z zelo raznoliko druščino preko 500 ljudi iz kar devetih evropskih držav.

Organizacija še četrte bistriške tekme v petih letih je potekala v sklopu Gorsko kolesarskega društva Borovci, ki so uspeli z relativno nizkim proračunom in majhno ekipo spet izpeljati eno najbolj privlačnih in raznolikih enduro dirk v Sloveniji. Zmagovalca v absolutni kategoriji sta bila Miha Smrdel (Slovenija, MBK Črni Vrh) in Simona Kuchyňková (Slovaška, Okoeverywhere racing). Domačini Matej in Nejc Gombač ( 2. in 4. v kategoriji Amaterji), Marko Šajn in Miha Dovgan (23. in 27. v kategoriji Elite M) so odlično zastopali naš klub.

S tem tekmovanjem naša lokalna gorsko kolesarska prepoznavnost pridobiva v največji meri, s čimer skrbimo za nadaljnji razvoj te turistično vedno bolj zanimive športne aktivnosti in bogatimo turistično ponudbo naše občine. S pravim pristopom je mogoče ustvariti veliko bazo obiskovalcev, ki pridejo v našo občino za več dni in se potem tudi zadovoljni vračajo.

 

Tekst: Jan Rosa

Foto: Tadej Morano

gorski kolearji enduro ženska.jpggorski kolearji enduro skok.jpggorski kolesarji enduro 1.jpggorski kolesarji enduro 2.jpg

Na prejšnjo stran