15. februar 2017

V soboto, 11. 2. 2017, je Lokostrelski klub Ilirska Bistrica sodeloval na Državnem dvoranskem prvenstvu na Vrhniki.

09. februar 2017

V nedeljo, 29. 1. 2017, s pričetkom ob 18. uri je v športni dvorani OŠ Antona Žnideršiča v okviru ŠD Freia, plesne skupine Pume potekala plesna predstava Veliki Gatsby.

31. januar 2017

Smučarski klub Snežnik je tudi v letošnji smučarski sezoni organiziral že tradicionalno družinsko zimovanje na Kopah. Na zasneženih in s soncem obsijanih Kopah je letos vijugalo več kot 130 bistričanov.

23. december 2016

Črne njive nad Ilirsko Bistrico so v soboto, 17. decembra 2016, gostile (najverjetneje) predzadnjo dirko ciklokros pokala Slovenije. S soncem obsijano prizorišče, na katerem je organizator pripravil razgibano 2.2 km dolgo progo, je gostilo 46 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške, ki so se pomerili v treh dirkah.

09. december 2016

Na svetovnem mladinskem prvenstvu, ki je potekalo v Monaku, je dijak Gimnazije Ilirska Bistrica Nik Švara v igri dvojic osvojil naslov svetovnega prvaka.

08. oktober 2016

Teden otroka, ki se je letos odvijal pod sloganom ˝Svet v katerem želim živeti˝ so v bistriškem Društvu prijateljev mladine zaključili na nepozaben način. Pred Osnovno šolo Dragotin Kette so pripeljali čisto pravo skakalnico z imenom Mini Planica, namenjeno otrokom do desetega leta starosti.

06. julij 2016

Mlada atletinja Lara Jagodnik, doma iz okolice Ilirske Bistrice vrsti uspeh za uspehom, navkljub mladosti se lahko pohvali z nizom dobrih rezultatov. Letos ji je uspel tudi preboj v reprezentanco starejših mladincev in mladink in pohvali se lahko z izvrstnim tretjim mestom, ki ga je pritekla na Madžarskem.

28. junij 2016

Ilirska Bistrica - ATC Kanin Bovec je v sodelovanju s Soča Outdoor Festival v soboto 25.06.2016 uspešno organiziral mednarodno tekmo za pokal ALPE ADRIA v slalomu na rolerjih. Na startu se je zbralo 52 tekmovalk in tekmovalcev kar devetih klubov iz Avstrije, Italije in Slovenije. Med močno mednarodno konkurenco devetih klubov je prvo mesto pripadlo SK Snežnik Ilirska Bistrica, drugo mesto ALP SK Pinzgau iz Avstrije, tretje mesto Agonistici Sportmarket iz Italije. Tudi med posamezniki so bili na izjemno razgibani progi člani bistriškega kluba zelo uspešni, privozili so si eno prvo, tri druga in tri tretja mesta ter po eno četrto in peto mesto.

18. junij 2016

Ob dnevu otvoritve Slovenske turno kolesarske poti je tudi v Ilirski Bistrici potekala kolesarska tura, s katero smo prevozili del poti od Ilirske Bistrice do Velike Milanje.

09. junij 2016

V Ilirski Bistrici postaja slalom na rolerjih popularen šport.