MED LETOŠNIMI PREJEMNIKI PRIZNANJ CIVILNE ZAŠČITE TUDI JANEZ KASTELIC, POVELJNIK GASILSKE ZVEZE ILIRSKA BISTRICA

Objavljeno dne 02. marec 2023

Na osrednji slovesnosti na Brdu pri Kranju ob svetovnem dnevu Civilne zaščite (CZ), 1. marca, je poveljnik CZ Republike Slovenije Srečko Šestan priznanje, srebrni znak, podelil Janezu Kastelicu, poveljniku Gasilske zveze (GZ) Ilirska Bistrica, sicer doma iz Knežaka.

Janez Kastelic je dobil priznanje za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju in krepitvi varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter  za  inovacije na tem področju, dobil pa ga je na predlog oziroma utemeljitve poveljnika Civilne zaščite (CZ) Občine Ilirska Bistrica Luka Špilarja.

Janez Kastelic je v iztekajočem se mandatu opravljal funkcijo poveljnika GZ Ilirska Bistrica, bil pa je tudi nepogrešljivi član štaba CZ Občine Ilirska Bistrica. Na številnih intervencijah, nazadnje ob organiziranju pomoči GZ Ilirska Bistrica pri gašenju požara na Krasu, je dokazal, da je človek velikih organizacijskih sposobnosti in oseba, na katerega se lahko vedno zaneseš. S svojim znanjem, voljo in smislom za vodenje je tudi nepogrešljiv člen pri predajanju znanja mladim generacijam gasilcev. Kolegi so mu v utemeljitvi še zapisali, da naj bo ta srebrni znak »skromna zahvala za vsa pretekla dejanja in spodbuda za sodelovanje na vseh intervencijah v katerih te bomo potrebovali v bodoče.«

Na osrednji slovesnosti na Brdu pri Kranju je bilo v torek skupaj podeljenih 43 priznanj, in sicer štirje bronasti, šest srebrnih in štirje zlati znaki, 19 bronastih znakov – požar na Krasu, devet plaket in najvišje priznanje – za življenjsko delo, kipec Civilne zaščite, ki ga je prejel gorski reševalec Tonček Smolej iz Radovljice.  

Več o dogodku in nagrajencih si lahko preberete tukaj

Tudi v imenu Občine Ilirska Bistrica iskrene čestitke »našemu« Janezu Kastelicu in vsem ostalim nagrajencem!

Na sliki, objavljeni na fb MORS, Janez Kastelic kleči (desno)

Janez Kastelic (002)

Na prejšnjo stran