VALENTINOV KONCERT Z ŽENSKO PEVSKO SKUPINO KALINA

Objavljeno dne 15. februar 2018

Pridružite se nam v soboto, 17. februarja 2018, od 18. uri v veliki dvorani Doma na Vidmu

SVOJO ROKO MI PODAJ, NAJ LJUBEZEN ZDRUŽI NAS…

Stara legenda pravi, da je menih Valentin prek samostanskega zidu vrgel vsaki mimoidoči deklici ali fantu cvetico. Od tu navada, da si na god sv.Valentina podarjamo cvetje. Ptičja ženitev na ta dan pa je pripomogla, da je postalo valentinovo velik praznik zaljubljencev.

Zato na valentinovo ne smejo izostati ljubezenski prigrizki, rdeča barva, cvetje in pesem.

Tega se še kako zavedajo članice pevske skupine Kalina, ki so si nadele ime po grmovnici, ki dobro prenaša stalno vlago, sušo, pa tudi onesnažen zrak. Pod taktirko zborovodkinje prof. Janje Konestabo prepevajo že enajsto leto in se ponašajo z obsežnim repertoarjem ljudskih in umetnih skladb iz domače zakladnice, priredbah večno zelenih zimzelenih melodij in napevih drugih slovanskih narodov. Z vodilom »kdor poje, zlo ne misli« prepevajo v domačih krajih, izven občinskih meja, širom Slovenije, med rojaki v Italiji, na Hrvaškem ter izseljenci v Nemčiji in Makedonji.

Ženska pevska skupina Kalina že nekaj let pripravlja v domačem kraju Valentinove koncerte z gosti in tudi letos se tradiciji ni izneverila, zato lepo povabljeni v soboto, 17. februarja v Dom na Vidmu, da bomo skupaj preživeli prijeten večer v znamenju pesmi o ljubezni in seveda ptičih, kajti ptiči imajo v valentinovem vedeževanju in prerokovanju poseben pomen.

In še namig: »Le dajte si kakšen novčič v žep, da vas slučajno nepripravljene ne preseneti kukovica!«

 

ŽePS KALINA - zborovodkinja Janja Konestabo

MoMZ SLAVNIK - zdorovodkinja Andreja Hrvatin Tomažič

Marko Kanalec - spremljava

Karmen Dekleva - sopran

Daša Džukić Maljevac - sopran

Lina Furlan - sopran

Neža Kernel - sopran

Ana Knafelc - sopran

 

kalina

 

Na prejšnjo stran