Dobimo se na Placu 2018

Objavljeno dne 20. avgust 2018

Vrhunec festivalskega programa Poletje v Bistrici in na Premu je zagotovo že tradicionalni dogodek za vse generacije Dobimo se na Placu, ki se je odvijal v delu Ilirske Bistrice, ki je že od nekdaj bil prostor za spletanje poslovnih in družabnih vezi. Sodelovanje med Klubom študentov Ilirska Bistrica, Društvom otroške zabave in animacije ter TIC-em Ilirska Bistrica že tretje leto zapovrstjo prinaša zanimiv in pester program, ki na ulice Bistrice privabi vse, ki uživajo v poletnem druženju.

Namen dogodka je popestriti poletni popoldan domačinom ter domačim in tujin gostom, ki počitnikujejo pri nas. Organizatorji želimo pričarati utrip destinacije in gostom pripraviti nepozabno doživetje med ulicami in domačini Ilirske Bistrice. Rdeča nit dogodka je program za vse generacije, kjer čisto vsak najde nekaj po svojem okusu. Pričeli smo z otroškim rajanjem, nato pa vzdušje stopnjevali z glasbenim programom s skupino Ku Adn. Sledile so zimzelene popevke skupine Danilo Kocjančič frends, kateri so nam pričarali nostalgični poletni večer.

 

IMG_20180817_183740[1]IMG_20180817_182749[1]

Poleg glasbenega programa pa so obiskovalci lahko uživali v vrvežu stojnic, ker so se  predstavila športa društva iz Ilirske Bistrice, se preizkusili v gasilskih veščinah PGD Ilirska Bistrica ter spoznavali tradicijo  izdelovanja rožic iz krep papirja na stojnici VGC-ja. 3x3 košarkarski turnir v izvedbi KK Plama Pur pa je poskrbel za prava adrenalinsko doživetje. Klub študentov je tokrat pripravil tudi kotiček za najmlajše, ker so lahko mali umetniki ustvarjali in izražali svojo domišljijo. Na stojnicah so se poleg bistriških društev predstavili tudi rokodelci in tako zaokrožili pestrost ponudbe na placu. Poletje v Bistrici in na Premu bomo zaokrožili v soboto, ko bomo na odru Doma na Vidmu gostili znana slovenska. Boštjana Gorenc - Pižama, Žiga X Gombač in Andrej Rozman Roza so pripravili tri avtorsko drzne interpretacije Cankarjevih del v performansu Cankar v stripu. Vljudno vabljeni!

IMG_20180817_171212[2]IMG_20180817_172637[1]

Tekst in foto: Maja Uljan

Na prejšnjo stran