Projekt 42 MARATONOV V 42 DNEH v četrtek, 13. septembra 2018, ob 16. uri na placu

Objavljeno dne 04. september 2018

42 maratonov v 42 dneh je ime projekta, v katerem se povezujejo rekreacija, šport, gibanje in dobrodelnost. Tekač Bogomir Dolenc bo namreč odtekel dvainštirideset (42) zaporednih dnevnih maratonov s ciljem zbiranja denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in njene male viteze.
Prvi dnevni tekaški dogodek se je odvil 25. avgusta 2018 v Velenju, zadnji dnevni tekaški dogodek pa bo na sporedu 5. oktobra 2018 na trasi Trojane – Velenje. V četrtek, 13. septembra 2018 ob 16. uri pa bosta Tekaško društvo Bistrc in Občina Ilirska Bistrica poskrbela, da bomo plemenitemu tekaču v roke segli tudi občani Ilirske Bistrice in odtekli nekaj krogov po Cankarjevi, Bazoviški in Prešernovi.

Web stran projekta: www.42maratonov.si

FB stran projekta: www.facebook.com/42maratonov42dni

IG projekta: #42maratonov42dni

 

Kdo so mali vitezi?

Mali vitezi so osebe, ki so se kot otroci soočili z diagnozo rak, imeli operacije, terapije in kemoterapije. Omenjeno zdravljenje pa je pustilo posledice na njihovih telesih v obliki poškodb tkiv, manjkajočih udov, poškodovanih udov ter za vedno zaznamovalo njihovo psiho in samozavesti in/ali samopodobo. Trenutno je v Sloveniji okrog 930 malih vitezov.

 

Športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh so podprle vse večje športne organizacije: Športna unija Slovenije, Atletska zveza Slovenije, Olimpijski komite Slovenije in Fundacija za šport. Hvalevreden projekt sta podprla tudi Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer kot ambasadorka projekta in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor kot častni pokrovitelj projekta.

Tekaču Bogomirju Dolencu, ki premaguje maraton v skupni dolžini 42,195 km, se lahko pridružijo tudi ostali tekači in pripomorejo k motu projekta »Gibanje za male viteze«. Namen dogodka je namreč h gibanju pritegniti širšo populacijo, starejše, mlade, športnike, rekreativne športnike in jih spodbuditi k aktivnemu življenjskemu stilu.

Z zbranimi sredstvi bo ustanova Mali vitez lahko uveljavljala programe zdravstvene in terapevtske pomoči ter organizirala rehabilitacije za male viteze. S sredstvi se bo pomagalo pri nakupu tehničnih pripomočkov in nudilo psihološko ter medicinsko svetovanje za male viteze.

 

Denarna sredstva se v okviru športno-dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh zbirajo na sledeče načine:

  • donacije podjetij in organizacije,
  • SMS donacije (zbiranje SMS donacij do 31. decembra 2018 na številko 1919 VITEZ ali VITEZ5),
  • prispevki udeležencev na dnevnih tekaških dogodkih.

 

V gibanje za male viteze se bodo priključile vse športne organizacije in klubi, ki se bodo s športnimi aktivnostmi in rekreacijo gibali s svojimi člani.

 

Dragi občani in obiskovalci!

Lepo vabljeni na tek, rekreacijo, druženje in navijanje na plac ob 16. uri, kjer boste na trasi Cankarjeve, Bazoviške in Prešernove lahko sodelovali v aktivnostih za dober namen.

letak 42 maratonov v 42 dneh.pdf

 

 

Na prejšnjo stran