POSLOVNA BORZA LOKALNIH PONUDNIKOV Z OBMEJNEGA PODROČJA SLOVENIJE IN HRVAŠKE PRVIČ V ILIRSKI BISTRICI

Objavljeno dne 18. april 2023

Čezmejno srečanje predstavnikov s področja namestitev, gastronomije, kmetijstva, športa in kulture se bo odvijalo v četrtek, 20. aprila 2023, ob 17. uri, v Domu na Vidmu v Ilirski Bistrici.

Ob 18. uri se bo odvijal strokovni posvet, kjer bodo predstavljene priložnosti, ki se odpirajo v obmejnih občinah in neizkoriščen turistični prostor.

Na omenjenem dogodku bo Marjana Grčman, predsednica Društva turističnih novinarjev Slovenije, predstavila iniciativo o skupnemu sodelovanju, ustvarjanju produktov in enotnem nastopu na trgu, ki bi jo bodo podpisali župani in zavoda za turizem z obeh strani meje.

S padcem meje se odpirajo vrata nove priložnosti za čezmejno turistično destinacijo in ustvarjanju skupnih partnerstev na področju kmetijstva, turizma, športa in kulture.

Borza lokalnih ponudnikov je dobra podlaga za pripravo strategije turizma v prostoru, ki je ravno zaradi zgodovinskega spomina izjemno bogat z originalnimi vsebinami, avtentičnimi produkti, hkrati pa uči o sobivanju kultur, narodov in jezikov. Na borzi se bodo na enem mestu prvikrat srečali tako sobodajalci s hrvaške strani (iz občin Klana in Matulji) kot tudi ponudniki najrazličnejših doživetij, kmetijskih produktov in enogastronomije s slovenske strani.

Maja Uljan, direktorica TIC Ilirska Bistrica, je povedala: »Borza lokalnih ponudnikov predstavlja prvi korak k vzpostavitvi čezmejne destinacije, ki bo preko povezovanja in skupnega nastopa na trgu, postopoma trgala tradicionalni tranzit skozi prezrte kraje, ki pa imajo gostom veliko za ponuditi. Naj bo meja le še zgodovinski spomin, čas je za ustvarjanje novih zgodb!«

Srečanje je dobrodošla popotnica za ustvarjanje turističnih programov, saj se bodo na enem mestu prvikrat srečali tako sobodajalci s hrvaške strani (iz občin Klana in Matulji) kot tudi ponudniki najrazličnejših doživetij, kmetijskih produktov in enogastronomije s slovenske strani.

 

Na prejšnjo stran