AVTORJA DVEH NAJBOLJ PERSPEKTIVNIH POSLOVNIH IDEJ STA BORUT DELOST IN PRIMOŽ ROJC

Objavljeno dne 19. april 2023

Na včerajšnji zaključni prireditvi programa BIZNIS in PIP, ki je potekala v sodelovanju s Podjetniškim inkubatorjem Perspektiva (PIP), smo razglasili zmagovalni, najboljši poslovni ideji izmed osmih, s katerimi se je v programu za občinsko nagrado potegovalo osem njihovih avtorjev, doma iz občine Ilirska Bistrica.

Zmagovalca sta Borut Delost in Primož Rojc, bona v vrednosti 10.000 evrov pa sta jima izročila župan Občine Ilirska Bistrica, dr. Gregor Kovačič, in vodja PIP, dr. Jana Nadoh Bergoč.

Na včerajšnjem, prvem od treh zaključnih dogodkov programa Biznis in PIP, sledita namreč še dogodka v Pivki in Postojni, je župan dr. Gregor Kovačič, izpostavil bogato zgodovino - tudi inovativnega - podjetništva na Ilirskobistriškem in pozdravil sodelovanje Občine Ilirska Bistrica s Podjetniškim inkubatorjem Perspektiva ter poudaril pomen razvoja podjetništva v lokalni skupnosti, vodja PIP pa je pohvalila inovativne ideje, s katerimi so letos udeleženci poskušali prepričati strokovno komisijo.

Program so popestrili tudi mladi. Najprej so se na podjetniškem bazarju mladih predstavili člani podjetniških krožkov osnovnih šol Knežak in Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica ter Gimnazije Ilirska Bistrica, v programu prireditev pa še posebej zmagovalci regijskega tekmovanja POPRI, Ekipa EPC – Eco Phone Case iz OŠ Toneta Tomšiča Knežak, s svojo predstavitvijo ideje 100-odstotno lesenih ovitkov za mobilne telefone, s katero so se uvrstili na tekmovanje na državni ravni.  

Pred razglasitvijo zmagovalcev se je vseh osem udeležencev letošnjega programa Biznis in Pip predstavilo javnosti: Maja Penko z grajsko jahalno šolo, Primož Baša z banko palet, Borut Delost s konjeniškim turizmom,  Primož Rojc z inovativnimi lesenimi igračami, Sabina Stambulić Pugelj s turističnimi vodenji na prazgodovinske naselbine, Sonja Prosen z medeno-cvetličnimi doživetji, Luka Boštjančič z detoxom in glampingom v Zalčih, kolesarsko akademijo Roberta Jenka pa je predstavila njegova partnerka Urška. 

Kako začrtati svojo poslovno pot in postati uspešen podjetnik sta v pogovoru z voditeljem Gregorjem Budalom predstavila Ajda Novak iz podjetja OTB Marketing in Zvonko Boštjančič iz podjetja Blubit d.o.o., oba doma iz občine Ilirska Bistrica.

Kot so zapisali v obrazložitvi, je Borut Delost predstavil inovativen turistični produkt v sicer klasični branži, ki pa lahko dosega velik potencial rasti. Komisijo je prepričal s svojo fokusiranostjo, jasno izdelano vizijo, kaj bi želel dodati v lokalnem okolju in s kompetentnostjo in samozavestjo, da to lahko tudi v resnici izvede.

Primož Rojc pa je komisijo prepričal z dodelanim izdelkom, ki posega na zelo specifičen trg etičnega podjetništva, izkorišča slovenski les in ima velik potencial za vstop na tuje trge, k čemur ga komisija tudi želi spodbuditi s podeljeno nagrado.

Naj še dodamo, da je program Podjetniškega inkubatorja perspektiva Biznis in PIP letos svojo mrežo iz Postojne in Pivke prvič razširil na občino Ilirska Bistrica. V programu je sodelovalo skupaj 30 udeležencev, program je zajemal 8 vsebinskih izobraževalnih sklopov, izvedenih v  sistematično zastavljenih strokovnih delavnicah. V teh so podjetniki izoblikovali svoje poslovne modele ter uresničili svoje podjetniške namere, ki so jih v ponedeljek predstavili neodvisni tričlanski strokovni komisiji.

Foto: Marjan Krebelj

biznis in pip borut delost 1 pogovorbiznis in pip borut delost pogovor.jpgbiznis in pip borut delost govor1.jpgbiznis in pip borut delost govor.jpgbiznis in pip borut delost z jano in županom.jpgbiznis in pip gimnazija bč.jpgbiznis in pip budal.jpgbiznis in pip gimnazijke.jpgbiznis in pip gimnazija.jpgbiznis in pip glasbena šola 1.jpgbiznis in pip glasbena šola 2.jpgbiznis in pip jana nadoh bergoč.jpgbiznis in pip kavč župan.jpgbiznis in pip kavč.jpgbiznis in pip knežak harmonika 1.jpgbiznis in pip knežak harmonika.jpgbiznis in pip knežak.jpgbiznis in pip Luka Boštjančič darilo.jpgbiznis in pip Luka Boštjančič pogovor.jpgbiznis in pip luka boštjančič pogovor1.jpgbiznis in pip luka boštjannčič in urška.jpgbiznis in pip maja penko.jpgbiznis in pip nagrajenca z mentoricami.jpgbiznis in pip oš až 1.jpgbiznis in pip oš až z damijano benigar kaluža.jpgbiznis in pip ovitki eco case phone.jpgbiznis in pip ovitki nagrade.jpgbiznis in pip ovitki ošaž.jpgbiznis in pip primož baša pogovor.jpgbiznis in pip primož baša pogovor1.jpgbiznis in pip primož baša razgovor.jpgbiznis in pip primož rojc govor.jpgbiznis in pip primož rojc igrače.jpgBiznis in pip primož rojc pogovor.jpgbiznis in pip primož rojc z jano in županom.jpgbiznis in pip sabina stambulić pugelj.jpgbiznis in pip sabina stambulić pugelj1.jpgbiznis in pip sonja prosen pgovor 1.jpgbiznis in pip skupinska slika udeležencev z županom.jpgbiznis in pip sonja prosen pogovor.jpgbiznis in pip urška.jpgbiznis in pip zvonko boštjančič blubit.jpg

Na prejšnjo stran