Košarkarski klub Plama-pur se je uvrstil v 2. slovensko košarkarsko ligo

Objavljeno dne 07. maj 2023

Člansko moštvo košarkarskega klub Plama-pur se je v soboto, 6. maja 2023, po gostujoči zmagi nad košarkarskim klubom Hidria z rezultatom 59:76, po štirih sezonah uvrstilo v 2. slovensko košarkarsko ligo (SKL).

Podobno kot prvo tekmo v Ilirski Bistrici je tudi tekmo v Idriji zaznamovala borbena in hitra igra pred polnimi tribunami glasnega občinstva.

Naši košarkarji so v tekmo vstopili odločno in hitro prišli do prednosti desetih točk in so jo uspešno nadzorovali skozi celotno srečanje.

Domačini so se v tretji četrtini tekme uspeli približali na šest točk zaostanka, vendar so igralci Plame odgovorili z uspešnimi akcijami.

Pet minut pred koncem srečanja je bilo slednje odločeno in lahko se je pričelo slavje velikega števila na tekmi prisotnih podpornic in podpornikov bistriškega moštva.

Prva tekma finala 3. SKL bo v petek, 12. maja, v dvorani OŠ Antona Žnideršiča, nasprotnik pa bo košarkarski klub Vrhnika, ki je presenetljivo izločil favorizirani Maribor. Oba finalista sta že uvrščena v 2.SKL.

Iskrene čestitke in obilo športne sreče v 2. slovenski košarkarski ligi vsej ekipi KK Plama-pur! 

kk plama pur Idrija_nosilna (002)kk plama pur Idrija (002)kk Plama pur Bistrc bližje.JPGKK Plama Pur Bistrc.JPG

Na prejšnjo stran