Tedni vseživljenjskega učenja tudi v naši občini

Objavljeno dne 22. maj 2023

lu_1       LU

Bliža se konec tradicionalnih, že 28. Tednov vseživljenjskega učenja (TVU), ki jih je 12. maja slavnostno otvorila Ljudska univerza Ajdovščina v Dvorani prve slovenske vlade. Vloga TVU je v ozaveščanju o pomenu, vlogi ter možnostih učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek prevzema – kot posameznik, član družine, delovnega kolektiva in drugih skupnosti.

V vseslovenski akciji promocije učenja TVU letos sodeluje blizu 2000 prirediteljev, ki so skupaj pripravili blizu 8000 dogodkov.

Tudi na Ljudski univerzi Ilirska Bistrica smo se pridružili akciji, saj spodbujamo vključevanje v izobraževanje vseh ljudi vseh generacij ter se zavzemamo za enake možnosti kakovostnega učenja. Širimo vrednote socialne vključenosti, zaposljivosti in dejavno državljanstvo.

V maju smo za občane pripravili pester nabor brezplačnih delavnic z željo, da lahko vsak najde nekaj zase. Tako smo ponudili delavnice s področja digitalizacije, uporabe pametnega telefona, vrednotenja kompetenc in spretnosti, učenja slovenščine za priseljence, nabiranja in uporabe zelišč in predavanje o zgodnjem odkrivanju demence. Sodelovali smo tudi na Paradi učenja, ki je potekala v Mestnem parku v Postojni. V juniju pa bomo nadaljevali z brezplačnimi delavnicami v sodelovanju z Domom starejših občanov Ilirska Bistrica in društvom Vezi. Za njihove uporabnike bomo pripravili delavnice o uporabi pametnega telefona, varnosti na spletu, družbenih omrežij in še čem.

Udeleženci delavnic so poleg vsebin delavnice bližje spoznali tudi dejavnosti Ljudske univerze in njene zaposlene. Mnogi so se odločili obiskovati Središče za samostojno učenje (SSU) in brezplačno nadaljevati z učenjem o želeni vsebini.

V kolikor bi tudi vas zanimalo učenje s pomočjo mentorja, ste vabljeni v naše prostore vsak dan od 7.00 do 15.00, v četrtek do 19.00. Pokličite na 041 438 599 in si zagotovite prosto mesto!

IMG_20230516_092125

Na prejšnjo stran