Ilirska Bistrica je prejela Slovensko veliko nagrado varnosti za najbolj varno občino leta 2023

Objavljeno dne 23. maj 2023

Podžupan Andrej Černigoj je danes v okviru 14. mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti, ki je potekala v Kongresnem centru Brdo, sprejel Slovensko veliko nagrado varnosti za najbolj varno občino leta 2023. Na Brdo sta ga spremljala pomočnik načelnika Policijske postaje Ilirska Bistrica, Matjaž Kreševič, ter redar Občine Ilirska Bistrica, Jože Ludvik

Inštitut za korporativne varnostne študije (ISC-Ljubljana) v sodelovanju s  Slovenskim združenjem korporativne varnosti vsako leto podeljuje nagrade za dosežke s področja korporativne varnosti. "Slovenska velika nagrada varnosti" oziroma "Slovenian Grand Security Award" je največja nagrada s področja varnosti v Republiki Sloveniji, ki se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti.

Podeljujejo jo v šestih kategorijah, naša občina je najbolj varna med občinami, Mestna občina Kranj pa je najbolj varna v kategoriji mestnih občin. Podžupan Andrej Černigoj je na vprašanje o tem, kateri so po njegovem mnenju odločujoči dejavniki varnosti v občini Ilirska Bistrica, navedel tri: urejenost prometne infrastrukture v naseljih, pri vprašanju varnosti z vidka migracij dobro delo in medsebojno sodelovanje krajevnih skupnosti, občinske uprave, policije, vojske in vseh občanov. To, da ne zaznavamo nasilja na šolah, pa je verjetno odraz tega, da je v občini kar sedem osnovnih šol, da so te zato manjše, stik z učenci pa tesnejši in pristnejši kot v velikih šolah. Nagrada pa je odraz tudi policijske statistike in drugih podatkov, ki kažejo na stopnjo varnosti v lokalnem okolju. 

2.jpg1.jpg3.jpg4.jpg6.jpg5.jpg7.jpg

 

Na prejšnjo stran