Vabilo na dogodek Ris v šolskih klopeh in učenci v risovem gozdu

Objavljeno dne 24. maj 2023

Tekom projekta LIFE Lynx smo na območje Slovenije doselili 12 risov iz Romunije in Slovaške z namenom reševanja dinarsko - JV alpske populacije pred izumrtjem. Za dolgoročno ohranitev risa pa je ključna podpora lokalnih prebivalcev na območju risa, pri čemer je zelo pomembno tudi delo s šolami.

V ta namen smo v sklopu projekta razvili program Mladi varuhi risov, ki je zaživel ob sodelovanju z učiteljicami, ki so bile pripravljene z risjimi temami nadgraditi že tako poln učni načrt. O tem, kako so bili otroci in mladina vključeni v projekt, bomo predstavili na tiskovni konferenci, ki bo potekala v četrtek, 25. maja, na OŠ Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici, z začetkom ob 10. uri.

V okviru programa Mladi varuhi risov sodelujemo z devetimi šolami: OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora, OŠ 16. decembra Mojstrana, OŠ Koroška Bela Jesenice, Gimnazija Franceta Prešerna Kranj, OŠ Žužemberk, OŠ Sodražica, Gimnazija in srednja šola Kočevje in OŠ Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici, na kateri se bomo tudi srečali v okviru konference.

V kolikor vas zanima, kako so v projekt vključeni učenke in učenci omenjene osnovne šole, ste lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Lepo vabljeni!

 

EU Narava.jpgLynx.jpgOŠ DK_j.jpgUL.jpg

 

 

Na prejšnjo stran