30. september 2021

V sklopu tradicionalnega Kettejevega pohoda je potekal tudi ozaveščevalni dogodek projekta ENGREEN. Glavni cilj tega projekta je spodbujati čezmejno sodelovanje za zagotovitev dobrega stanja ohranjenosti EU pomembnih in drugih zavarovanih vrst, vezanih na zeleno infrastrukturo v čezmejni IT-SI kulturni krajini. V nedeljo, 26. 9. 2021 smo si tako udeleženci lahko ogledali tudi manj znane vodne vire na Premu, kot sta npr. studenec pr\' Použarji in studenec pr\' Blaji.

13. september 2021

Evropski teden mobilnosti se odvija med 16. in 22. septembrom, letos pod sloganom Živi zdravo. Potuj trajnostno.

19. avgust 2021

V soboto in nedeljo (14. 8. 2021 - 15. 8. 2021) sta na vplivnem območju Parka Škocjanske jame potekala dva dogodka pod imenom »S kolesom v naravo«.

02. avgust 2021

V petek, 30. 7. je bilo na gradu Prem slišati odlične skladbe, ki so jim svojo noto dodali še odličnejši glasbeniki.

14. julij 2021

V nedeljo, 11. 7. je grad Prem zaživel v srednjeveškem vzdušju. Obiskali so ga vitezi, dvorne dame, dvorni norčki in ostali predstavniki tega nadvse zanimivega obdobja.

30. junij 2021

Ponovno bo Ilirsko Bistrico obiskala ANA DESETNICA, ki bo ulico spremenila v gledališki prostor poln vragoli in čarovnije. Atraktivne nastope domačih uličnih ustvarijalcev in vrhunskih umetniških skupin iz tujine si boste lahko ogledali na vrtu Sokolskega doma.

21. junij 2021

Na Premu smo v soboto, 19. 6. otvorili prenovljeno razstavo o Dragotinu Ketteju, nato pa nadaljevali s koncertom Kette nas povezuje.

03. junij 2021

03. maj 2021

[NAGRADNA IGRA] Objavili smo posebno nagradno igro, ki poteka na našem IG profilu. Hitro preveri, kaj se tam skriva! ???? Tukaj ti izdamo samo en košček pustolovščine: na idiličnem ???? v bližini Ilirske Bistrice se odpira ogled gradu z doživetjem, ki vključuje grajski pobeg s čisto pravim lovom na čarovnico. Da bi jo uspešno pregnali, je izganjalec duhov Duško, zaprosil za tvojo pomoč. Boš imel dovolj poguma, želje in srečno roko pri izbiri lastne ekipe, ki ti bo pomagala na tej zahtevni nalogi? Obišči IG profil @visitilirskabistrica in sodeluj v nagradni igri ter se kot prva ekipa preizkusi v novi, edinstveni in zabavni igri.

09. april 2021

Sporočamo vam, da so pred nekaj dnevi na portalu Apartmaji Slovenija objavili prispevek o naši destinaciji, saj bi želeli svojim obiskovalcem bolje predstaviti Ilirsko Bistrico in njeno okolico. Apartmaji Slovenija je portal, ki je nastal z namenom informiranja tako domačih, kot tudi tujih turistov o tem, kaj vse si lahko v Sloveniji ogledajo, v zadnjem času pa dajejo poudarek predvsem destinacijam, ki morda ne spadajo na seznam najbolj pogosto omenjenih, kljub temu, da bi si to še kako zaslužile.

09. februar 2021

Da ne bo nezaželjenih mladičkov..

04. februar 2021

V čudovitem ambientu gradu Prem se nam pridružite v nedeljo 14. 2. 2021 ob 18.30, za Valentinovo.???? Na klavirju jih bo spremljala izjemna mlada dirigentka in pianistka Mojca Lavrenčič, mogoče pa se v glasbenem sestavu pridruži še kdo.

01. februar 2021

10. december 2020

31. julij 2020

Uveljavljena slikarka Živa Agrež se na Bistriškem predstavlja z upodobitvami starih istrskih hiš in globoke ter neskončne modrine. Častilci likovne umetnosti bodo lahko v njenih platnih uživali vse do sredine avgusta.

13. marec 2020

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI! Obveščamo vas, da bosta v sklopu preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom TIC in Pavlovčeva galerija z današnjim dnem do preklica začasno zaprta za obiskovalce. Termin ponovnega odprtja TIC-a in Pavlovčeve galerije bo glede na nadaljnji razvoj situacije sporočen naknadno na spletni strani. Hvala za razumevanje.

24. januar 2020

Vabljeni na ogled razstavljenih del Dajane Čok!

13. januar 2020

Drage občanke in občani! Sterilizirajte in kastrirajte vaše hišne ljubljenčke, da bodo še dolgo brezskrbno predli v vašem naročju!