ZERO WASTE IN VZPOSTAVITEV CENTRA PONOVNE UPORABE

Objavljeno dne 05. april 2023

V regijskem stičišču BOREO so konec februarja za predstavnike nevladnih organizacij, občin in komunalnih podjetij organizirali obisk dobrih praks v sodelovanju s Komunalnim podjetjem Vrhnika in Zavodom Knof.

 

Mesec zatem smo se udeležili prvega sestanka, ki je potekal v Večgeneracijskem centru Cerknica na temo Zero waste in vzpostavitev centra ponovne uporabe v regiji. Beseda je tekla predvsem o nujnosti centra ponovne uporabe v regiji, saj takega centra zaenkrat nimamo.

 

Edin Behrić iz Javnega podjetja Komunala Vrhnika je z nami podelil informacije o njihovem sistemu zbiranja surovin in še uporabnih predmetov ter o obdelavi le-teh do končne priprave za prodajo. Karmen Tomažič iz društva Prostor je predstavila izkušnjo s projektom Izmenjevalnica, ki je financiran iz participativnega proračuna Občine Postojna. Gre za večkratne izmenjevalnice oblačil, ki sta jih skupaj z Matejo Premrl iz društva Lokalc priredili na način, da sta prostor in vsebino prilagodili različnim starostnim skupinam. Poleg same izmenjave sta organizirali tudi delavnice in usposabljanja.

 

V sklopu te tematike bodo v bodoče še potekale regijske aktivnosti, ki se bodo nanašale tudi na aktivnosti za območje Ilirske Bistrice. Do velikih sprememb vodijo majhni koraki in mi se veselimo nadaljnjih povezovanj in sodelovanj!

JP Komunala Ilirska Bistrica

 

16 jp komunala zero waste

Na prejšnjo stran