»ZŠAM ILIRSKA BISTRICA« V NOVO MANDATNO OBDOBJE Z JASNO VIZIJO

Objavljeno dne 06. april 2023

Na 67. občnem zboru »Združenja šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Ilirska Bistrica«, ki so se ga udeležili tudi predstavniki vseh šestih združenj šoferjev in avtomehanikov v regiji, smo izvolili nove organe združenja za mandatno obdobje 2023–2027 in med nami toplo pozdravili kar 9 novih članov.

Naše poslanstvo ostaja širjenje obzorij o odgovornem in varnem ravnanju v prometu. ZŠAM Ilirska Bistrica na začetku vsakega šolskega leta skrbi za Varno pot v šolo. V septembru naši člani nadzorujejo otroke pri prečkanju vse prometnejših prehodov za pešce v Ilirski Bistrici in jim dajejo napotke, kako se pravilno in varno prečka cesto. Pereči problemi so še vedno vožnja na prednjem sovoznikovem sedežu namesto v otroškem sedežu, neuporaba varnostnih pasov, nepravilno parkiranje v bližini šole, uporaba invalidskega parkirnega prostora, uporaba telefonov med vožnjo in nepravilno prečkanje ceste.

Še večjo zaskrbljenost nam povzročajo kolesarji, ki telefonirajo ali kadijo med vožnjo, ne uporabljajo  zaščitne čelade, nenadno spreminjajo smer vožnje ali uporabljajo slušalke in ne spremljajo prometa. Z neodgovornim ravnanjem ogrožajo sebe in ostale udeležence v prometu, še posebno najmlajše, ki ne znajo hitro reagirati v nevarnih situacijah.  

Naše združenje si poleg vzgoje in poučevanja cestnoprometnih pravil prizadeva tudi za zgleden prikaz pravilnega in odgovornega obnašanja v prometu. V lanskem juniju smo s tem namenom prvič organizirali Dan varnosti v prometu, kjer smo k sodelovanju povabili učence iz Osnovne šole Toneta Tomšiča Knežak, Moto klub Feistritz in Tomos klub Brkini. Učenci so predstavili varno vožnjo s kolesom; motoristi so pod strokovnim vodstvom policista na motorju prikazali svoje veščine na improviziranem poligonu; ljubitelji Tomosov pa so spretno vijugali med količki. Kot primer varne in hitre vožnje pa so gledalcem priredili pravi hitrostni spektakel še vozniki in voznice gokartov. Dan, ki je posvečen prometni varnosti in so ga s svojo udeležbo podprli tudi policisti in gasilci, bomo organizirali tudi letos, in sicer teden dni pred zaključkom šole, 17. junija 2023, na parkirišču podjetja TIB storitve.

Pridružite se nam in nam pomagajte izboljšati prometno varnost v naši občini!

ZŠAM Ilirska Bistrica

21 zšam 2.JPG21 zšam 3.JPG21 Zšam 1.JPGIMG_7103.JPGIMG_7104.JPGIMG_7120.JPGIMG_7121.JPGIMG_7127.JPGIMG_7147.JPGIMG_7107IMG_7116IMG_7117

 

 

Na prejšnjo stran