V SABONJAH SO ZAVIHALI ROKAVE

Objavljeno dne 14. april 2023

V sedem dni trajajoči celodnevni delovni akciji so vaščani Sabonj posekali in odstranili vse moteče gozdno drevje ob občinski cesti Sabonjski most – Sabonje, ki je še posebej v dežju, snegu, žledu in neurju ogrožalo varnost voznikov in peščev na cestišču.

Najprej je bilo potrebno zbrati podpise lastnikov parcel, da soglašajo z posekom in odvozom drevja, potem pa še marljive delavce za izvedbo delovne akcije. Okrog 15 vaščanov je  tednu dni z motornimi žagami, traktorji in gozdarskim kamionom zagotovilo varnejši dostop do vasi za vse udeležence v prometu.

Za dobro organizacijo in varno izvedbo delovne akcije sta zaslužna njena pobudnika: predsednik vaške skupnosti Sabonje Simon Petrač in podpredsednik Marjan Mavrič, ter skoraj vsi vaščani, ki smo brezplačno delali s svojo mehanizacijo.

Veseli nas tudi nepričakovani obisk aktualnega podžupana g. Andreja Černigoja, ki je z obiskom in priložnostnim darilom moralno podprl prizadevanja vaščanov.

Tradicija delovnih akcij oziroma »rabut« v Sabonjah sega močno nazaj v vaško zgodovino, saj je bila vsa ključna vaška infrastruktura zgrajena predvsem z delom in  samoprispevkom vaščanov. Ponosni smo, da omenjeno tradicijo še vedno ohranjamo in z delom in druženjem skrbimo tako za našo vas kakor tudi za dobre medsosedske odnose.

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli sodelovali na delovni akciji.

vaška skupnost Sabonje

Foto: VS Sabonje

v Sabonjah 6v Sabonjah 5v Sabonjah 4v Sabonjah 3V Sabonjah 2V Sabonjah 1

 

 

 

Na prejšnjo stran