NOV FORMAT OBČINSKEGA ČASOPISA

Objavljeno dne 14. april 2023

V teh dneh je na naslove gospodinjstev v občini Ilirska Bistrica prispela nova številka BISTRIŠKIH ODMEVOV.

Opazili ste, da je spremenjen njen format. Spremembo ste sprejeli z navdušenjem, saj je s tem narejen nov korak k prijetnejšemu občinskemu časopisu. To pa ni edino presenečenje, ki čaka občanke in občane naše občine.

Spremenjen format je posledica soglasne odločitve članov uredniškega odbora. Slednji so v pozitivnem vzdušju pregledali preteklo delo in se pogovorili o tem, kaj je potrebno obdržati in kaj spremeniti. Na koncu so soglasno sprejeli odločitev, da je potrebno nadgraditi dosedanje delo. Najkasneje do konca letošnje jeseni bo sprejeta tudi nova programska zasnova časopisa.

Člani uredniškega odbora so zavzeli enotno stališče, da naj občinski medij še bolj izraža pripadnost kraju, ima lokalno specifičnost in je pozitivno naravnan.

Nova vsebina bo torej izražala pripadnost domačemu kraju, z digitalno objavo na internetni strani občine pa bo Bistričanom, ki so razseljeni po svetu, omogočala ohranjanje stikov z prijatelji in domačimi novicami. Prav tako bo dostopna drugi zainteresirani javnosti. Občina Ilirska Bistrica, ki je v Sloveniji druga največja občina po površini, bo tako tudi z občinskim časopisom vidneje utrjevala svoj položaj pomembne občine na regionalnem zemljevidu.

Petar Bacio

 

 

 

Na prejšnjo stran