DANES BOSTA V DOMU NA VIDMU RAZGLAŠENI NAJBOLJŠI PODJETNIŠKI IDEJI

Objavljeno dne 17. april 2023

Danes ob 17. uri bo v Domu na Vidmu potekal zaključni dogodek BIZNIS IN PIP. Program Podjetniškega inkubatorja Perspektiva je namreč letos svojo mrežo iz Postojne in Pivke razširil še na občino Ilirska Bistrica.

V program, ki je potekal šest tednov v osmih vsebinskih sklopih, se je aktivno vključilo 30 udeležencev iz občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna, od teh osem iz občine Ilirska Bistrica. Udeleženci so skozi sistematično zastavljene strokovne delavnice izoblikovali svoje poslovne modele ter uresničili svoje podjetniške namere.

Namen programa je mlade podjetnike in tiste, ki se želijo podati na pot podjetništva, spodbuditi k razvoju storitev ali produktov, s katero bodo ne nazadnje obogatili tudi ponudbo v lokalni skupnosti. Podjetniški inkubator Perspektiva pa je udeležencem pri teh prvih, najpomembnejših podjetniških korakih skupaj s sodelujočimi drugimi organizacijami, udeležencem programa na voljo za usmerjanje, svetovanje ter bogatitev znanja in izkušenj.

Nedvomno je program Biznis in PIP priložnost, ki v naš prostor vnaša novo energijo, prizadevanja in predvsem zanimive ter inovativne podjetniške ideje. Na prireditvi v torek bodo vsi udeleženci predstavili svojo poslovno idejo, predstavniki Podjetniški inkubator Perspektiva pa bosta razglasili dve najboljši – perspektivno poslovno in najboljšo turistično idejo. Zmagovalcema pa bo župan dr. Gregor Kovačič kot spodbudo za nadaljnjo poslovno pot izročil bona v vrednosti 10.000 evrov.

Kot posebna gosta se nam bosta pridružila uspešna podjetnika, doma iz naše občine, Zvonko Boštjančič s podjetja Blubit , ter Ajda Novak, ustanoviteljica podjetja OTB Marketing.

Podjetniški inkubator Perspektiva pa aktivno dela tudi z mladimi. Na dogodku se bo predstavila skupina fantov z Osnovne šole Knežak, ki se je izmed 164 prijavljenimi skupinami, uvrstila na finalni, državni izbor v Novi Gorici. Ta je potekal v začetku aprila, ekipa fantov Eco Phone Case iz OŠ Toneta Tomšiča Knežak pa se je predstavila z idejo 100-odstotno lesenih ovitkov za mobilne telefone, ki se ga lahko v celoti ponovno uporabi.

Že ob 16. uri, pred zaključnim dogodkom podjetniškega programa Biznis in PIP, pa prirejamo podjetniški bazar mladih. Z mentorji in učenci osnovnih šol Podjetniški inkubator Perspektiva namreč razvija podjetniške veščine in kompetence. Na predstavitvenem prostoru se bodo predstavili dijaki in osnovnošolci s svojimi podjetniškimi idejami. Podprite njihova prizadevanja in s svojim obiskom izkažite zanimanje za njihove podjetniške namere.

BIZNIS IN PIP ilirska bistrica 2023 (002)podjetniški bazar mladih

 

Na prejšnjo stran