24. februar 2017

V četrtek, 23. februarja je v Domu na Vidmu potekala predstavitev pustnih skupin in slavnostna predaja ključa, ki ga je bistriški župan letos zaupal Topolškim šjmam.

24. februar 2017

Reorganizacija delovanja CSD, ki jo je pripravilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti predvideva povezovanje obstoječih 62 centrov v 16 območnih enot. V eno enoto naj bi se tako povezali centri iz Postojne, Cerknice in Ilirske Bistrice.

22. februar 2017

»Odločil sem se, da organiziram festival v Ilirski Bistrici, ker vem da tudi tukaj ljudje znajo ceniti dobro vino. Pomembno se mi zdi, da dvignemo kvaliteto pitja vina, torej da se pije manj a bolj kvalitetna vina« je idejo o organizaciji edinstvenega dogodka na Bistriškem pojasnil Jernej Derenčin.

09. februar 2017

Ljudska univerza Ilirska Bistrica organizira računalniške tečaje za zaposlene prebivalce, obrtnike in kmete, s poudarkom na manj izobraženih in starejših od 45 let.

25. januar 2017

Na osnovni šoli Toneta Tomšiča Knežak se že vrsto let kalijo mladi fotografi.

23. januar 2017

Lep in sončen zimski dan je tudi otroke iz Vrtca Jožefe Maslo zvabil na prosto.

20. januar 2017

Ljubezen do lesa, pridne roke in iskanje bistva življenja je Janez Škrlj vgradil v številne doma narejene izdelke, med katerimi so miniaturne žage in mlini, ptičje krmilnice in unikatne lesene kravate, katerih model je tudi zaščitil. V prostem času piše pesmi in ohranja spomin na nekdaj bogato kulturo lesenih vrat, knjig in drugih starih predmetov.

16. januar 2017

Slovenski vozniki se žal še vedno premalo zavedajo, da uporaba mobilnega telefona in drugih naprav pomembno vpliva na koncentracijo med vožnjo. Z letošnjo akcijo Vozimo pametno! želijo policisti zmanjšati stopnjo uporabe mobilnega telefona in povečati stopnjo zavedanja o nevarnostih uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

11. januar 2017

»Namen mojih fotografij je vzbuditi toplino, je povabilo ljudem, da gredo v gore, ne samo v gore, v gozd. Je povabilo v našo prelepo naravo. Prav tu na Snežniku sem se naučil, ne le da se narava odziva name, ampak tudi kako jo jaz zaznam v sebi« je nastanek svojih posnetkov opisal umetnik Iztok Snoj.

03. januar 2017

Dedek Mraz je presenetil stanovalko Doma starejših občanov Ilirska Bistrica Katarino Rolih z novim prenosnim računalnikom

03. januar 2017

Praznični december je na svojo čarobnost opominjal vsepovsod. Čutiti ga je bilo tudi v DSO Ilirska Bistrica, kjer se zaposleni trudijo, da njihovi varovanci čim lepše preživijo najbolj praznično obdobje v letu. Za prijetno vzdušje poskrbijo s številnimi dogodki in izbranimi gosti.

03. januar 2017

Na predzadnji dan starega leta je bistriške otroke obiskal še tretji dobri mož Dedek Mraz, ki jim je prinesel zvrhan koš daril

30. december 2016

Letošnjo preventivno akcijo ‘Bodi zvezda, ne meči petard!’ je podprl svetovni prvak v motokrosu, sicer pa vrhunski športnik, zaposlen v policiji, Tim Gajser.

28. december 2016

Na 22. tradicionalnem žegnanju pri cerkvi sv. Štefana se je zbralo deset konjev in njihovih lastnikov, ki so v Harije prijezdili iz okoliških vasi.

22. december 2016

»V rimskem cesarstvu mi manjkata Teodora in Severina v kompletu in ker se ju zelo težko dobi, sem se odločil za nakup. Iz časa Rimske republike pa sem kupil še Silana« je povedal domačin Tijob Grgič, član in podpredsednik bistriške filatelistične sekcije, ki deluje v okviru Primorskega numizmatičnega društva.

19. december 2016

Turistično društvo Ilirska Bistrica že kar nekaj let zapored, v mesecu decembru, v Galeriji Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici organizira in izpelje kakšno zanimivo razstavo domačih in drugih oblikovalcev in zbirateljev.

16. december 2016

Ob 25-letnici oblikovanja samostojne države Slovenije je igralec in pesnik Tone Kuntner v posebno praznični podobi izdal pesniško zbirko Slovenska Pomlad, ki izpostavlja pomen osamosvojitve za Slovence.

07. december 2016

Organizacija združenih narodov je 25. november razglasila za Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami. Do 10. decembra, ko obeležujemo Svetovni dan človekovih pravic, tako po vsem svetu potekajo akcije za odpravo nasilja nad ženskami.