Facebook

Predstavitev knjige Podnebna prevara, avtorja mag. Miša Alkalaja

od 24.03.2011

Ilirska Bistrica - Knjižnica Makse Samsa

 

V četrtek 24. marca 2010, ob 18. uri se nam v Knjižnici Makse Samsa obeta zanimivo predavanje slovenskega znanstvenika mag. Miša Alkalaja, ki nam bo predstavil svojo knjigo z pomenljivim naslovom Podnebna prevara.

Zadnja leta v medijskemu prostoru prevladuje teza, da je človek s svojimi izpusti CO2 glavni krivec za klimatske spremembe. Vendar ali je res tako? Le zakaj mnogi poklicni politiki in okoljevarstveniki vedno pozabijo povedati, da obstaja v znanstveni srenji tudi močan dvom v teorijo o globalnem segrevanju. Koliko na klimo vplivajo sončni cikli in ostali naravni dejavniki? Zakaj je bilo v toplem obdobju srednjega veka topleje kot danes? Ali ni bilo pred prejšnjo ledeno dobo topleje kot je danes? Čemu je Al Gore lagal v svojem dokumentarcu in zakaj je medvladni odbor za klimatske spremembe IPCC zavajal pri svojih poročilih?

Razvijajo se nove tehnologije shranjevanja CO2. Je kdo povedal koliko bi nas to stalo in kolikšen bi bil sploh učinek shranjevanja CO2. Kak vpliv bi imela ta tehnologija na stroške in porabo surovin. Kje so znanstvene utemeljitve smiselnosti tega početja? Zakaj naftne družbe tako lobirajo za to tehnologijo?

Kot davkoplačevalcu davka na CO2, bi vam bilo dobro vedeti, kam gre vaš denar in kakšne so negativne posledice evropske CO2 politike na gospodarstvo in okolje ter kdo služi na račun ekologije.

Odgovore na vsa ta vprašanja boste izvedeli na predavanju.

Vabljeni!

ar©tur