Facebook

Tečaj šolanja psov

od 04.09.2011

Ilirska Bistrica - Črne njive

Dopusti se iztekajo, poletna vročina pa še kar ne popusti. Upam, da bo v septembru, ko začnemo z našimi aktivnostmi , vročina popustila in omogočila lažje dihanje predvsem našim štirinožnim spremljevalcem.

Konec meseca junija smo zaključili spomladanske tečaje vzgoje in šolanja psov. Tečajev se je udeležilo 23 psov z njihovimi vodniki, ki so znanje nabirali v treh skupinah. Spomladansko sezono smo zaključili s tradicionalnim druženjem na našem vadbišču. Srečanje je potekalo v prijetnem in sproščenem klepetu in igri psov. Poskrbljeno je bilo tudi za pijačo in prigrizek. Pa tudi harmonika je zaigrala.

Tudi v jesenskem obdobju bomo v Kinološkem društvu organizirali tečaj vzgoje in šolanja psov. Jesenski tečaj se bo pričel v nedeljo, 4. 9. 2011 ob 9.00 uri na vadbišču na Črnih njivah. Tudi v pasjem svetu velja, da »kar se Janezek nauči to Janez zna«. Pri psu je izredno pomembno prvo leto njegovega življanje. Večina psov v tem letu preživi svoje mladostniško obdobje in praviloma po enem letu dozori v odraslega psa (z izjemo velikih pasem, ki dozorijo nekoliko kasneje). V tem obdobju odraščanja so psi izredno dovzetni za učenje. Tukaj se nam ponuja priložnost, da psa vzgojimo na pravi način, z veliko motivacije in brez nepotrebne prisile. Tako dobimo samozavestnega psa, ki bo vodljiv in ne bo moteč za okolico. Lahko pa zaradi napačne vzgoje ali tudi nevzgoje, postane težko obvladljiv ali celo agresiven do lastnika in članov družine. Pri starejšem psu je napake, ki so nastale pri vzgoji v mladostniški dobi, težko ali celo nemogoče odpraviti. Zato vabimo predvsem lastnike mladih psov, da se nam pridružijo, dobrodošli pa ste tudi tisti, ki ste že obiskovali tečaje in želite nadgraditi svoje znanje.  

Na prvi sestanek pridite brez psov, ker bo srečanje informativne narave. Vse informacije o poteku šolanja, vpisu in pogojih lahko dobite na tel. številki (041)714-386 (Marko Šenkinc).
ar©tur