Facebook

Z roko v roki do kakovostnih obrokov

od 19.03.2015

Ilirska Bistrica - Osnovna šola Dragotina Ketteja

Spoštovani starši,

 

na Regionalni razvojni agenciji Zeleni kras, d.o.o. (www.rra-zk.si) smo prijavili manjši projekt na razpis Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in zanj tudi pridobili finančna sredstva. Projekt smo poimenovali Z roko v roki do kakovostnih obrokov. Z aktivnostmi v okviru tega projekta želimo prispevati k povečanju količin lokalnih živil in hrane v šolsko prehrano. 

 

Odraščajoča leta so najpomembnejše obdobje življenja, v katerem se oblikujejo zdrave prehranjevalne navade, ki so dragocena življenjska popotnica. Pri tem je največji vzor družina – starši, skrbniki, stari starši, ki odraščajočemu otroku kažejo, kako naj se prehranjuje in vede. Vsi se zavedamo, da je lokalna hrana veliko boljša, manj predelana in obdelana, manj je transporta, je bolj sveža in bolj zdrava. Koliko to vedenje ostaja zgolj na teoretični ravni in koliko tega prakticiramo v družinskem prehranjevanju?

 

Vabimo vas na delavnico na kateri bo ga. Tamara Urbančič, mentorica kmetijskih krožkov spregovorila o pomenu in prednostih uživanja lokalne hrane za naše zdravje in kakovost življenja. Z znano kuharsko mojstrico Slavico Smrdel pa bomo pripravili nekaj namazov, ki jih je moč enostavno pripraviti tako v šolski kot domači kuhinji in so veliko bolj zdravi od industrijsko pripravljenih.

 

Brezplačna delavnica bo v četrtek, 19. marca 2015, ob 18. uri na OŠ Dragotina Ketteja. Na delavnico lahko pripeljete tudi vaše otroke, da boste skupaj pripravili in poskusili namaze. Na koncu delavnice boste prejeli še recepte pripravljenih namazov.

 

 

Udeležba na delavnici je omejena na 40 oseb, zato prosim,  da nam najkasneje do torka, 17. marca 2015 potrdite vašo udeležbo na e-naslov: dragica@rra-zk.si ali na tel. št. 05/721 22 44.

 

 

Veselimo se sodelovanja z vami.

 

 

Dragica Bratanič                                                                                                            

svetovalka

 

 

 

 

Projekt se izvaja s finančno pomočjo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

rra.pngZK.pngRS MKGP.jpg

 

 

ar©tur