Facebook

Društvo Pot se predstavi z dnevom odprtih vrat

od 16.11.2016

Ilirska Bistrica -

Društvo Pot je nizkopražen program, ki deluje v obliki dnevnega centra. Uporabnikom je na voljo vsak delovni dan med 7.00 in 15.00 uro. Osnovni namen programa je zmanjševanje škode ter podpora in pomoč pri urejanju socialnih, zdravstvenih in ekonomskih stisk osebam, ki imajo težave zaradi uživanja nedovoljenih drog in njihovim bližnjim. 

Uporabnikom nudimo vključitev v različne oblike preživljanja prostega časa. Vključitev omogoča razvoj socialnih spretnosti, povrnitev osebnih higienskih in delovnih navad, sproščeno druženje in zdravo preživljanje prostega časa.
V prostorih društva izvajamo različne delavnice, pogovore s posameznikom, pogovore s skupino, gospodinjske, športne  in druge prostočasne aktivnosti. 
Izvajamo terensko delo s »skrito populacijo« uporabnikov nedovoljenih drog. Prav tako izvajamo zamenjavo igel in drugega materiala za varnejše iniciranje.

Z namenom ozaveščanja širše javnosti o zasvojenosti, bomo v  mesecu novembru, ki je mesec boja proti zasvojenosti, organizirali dan odprtih vrat.
Vabimo vse zainteresirane, ki si želite  pobliže spoznati delo društva, da se nam pridružite v sredo 16.11.2016 med 8.00 in 15.00 uro v prostorih društva, na Levstikovi ulici 3 v Ilirski Bistrici.  

pot

ar©tur