Facebook

Moj kino: LEPOTICA IN ZVER (romantični domišljijski film)

od 16.03.2017

Ilirska Bistrica - Ilirska Bistrica

Lepotica in zver je brezčasna pripoved o prelepem dekletu in grozo vzbujajočem bitju, v katerega je uklet princ,  ki je znana po vsem svetu.

16.3.2017 ob 18.30 v Domu na Vidmu

Dolžina: 1h 52min / 112min

Leto: 2014

Vsebina:

  V igrani različici večne ljubezenske zgodbe spoznamo bogatega trgovca, ki ostane brez premoženja, vendar dobi novo življenjsko priložnost. Ko se izgubi v gozdu, ga pot pripelje do nepoznanega gradu, lastnik pa mu obljubi bogastvo v zameno za trgovčevo najmlajšo hčerko. Da bi rešila očeta, lepotica sprejme negotovo usodo, toda kmalu se izkaže, da skrivnostni graščak premore več obrazov. Kljub strahu mladenka počasi spoznava, da pod na videz surovim zverinskim kožuhom bije srce polno ljubezni in strasti, vendar je pot do iskrene sreče posejana s številnimi preizkušnjami in ovirami. Piše se leto 1810. Nekdaj bogat trgovec se je potem, ko mu je neurje na morju vzelo vse premoženje, s svojimi nepreskrbljenimi otroki prisiljen umakniti v skromno življenje na deželi. S svojo ljubeznivostjo in prešernostjo mu je v uteho in veselje predvsem najmlajša hči Belle, ki jo po tihem izmed vseh otrok najbolj ljubi. Naporno potovanje, za katerega upa, da bo družini vsaj malo olajšalo življenje, trgovca zanese v temačen gozd, kjer naleti na čarobno kraljestvo grozljivega bitja, imenovanega Zver. Brez kazni lahko vzame številne dragocenosti, toda ko utrga prelepi cvet vrtnice, ki si ga je kot edino darilo zaželela Belle, ga Zver obsodi na smrt.

Belle, ki krivi sebe za strašno očetovo usodo, pobegne v gozd in ponudi Zveri svoje življenje za očetovo. Tako kot se za pravljico spodobi, pa prelepo Belle v Zverovi palači ne čaka smrt, temveč življenje, polno skrivnosti, veselja in otožnosti. Zlagoma se sostanovalca spoznavata in čeprav se Belle brani Zverovih izkazovanj naklonjenosti, pa jo hkrati žene neustavljiva želja, da bi razkrila njegovo skrivnost, kaj ga je vklenilo v tako strahotno usodo. Ta se ji razkrije v sanjah. Iz tragične zgodbe, ki jo nizajo, izve, da je bilo to divje in osamljeno bitje nekdaj postaven princ. Oborožena zgolj s pogumom in s srcem na dlani premaga vse nevarnosti, reši Zver temačnega uroka in spozna resnično ljubezen.

Lepotica_in_zver_970x414

Cena vstopnice: 6,5 eur

Za člane kluba Moj kino je vstopnica 20 % cenejša!

moj kino popust

Film bo na sporedu v četrtek, 16.3.2017 ob 18.30 v veliki dvorani Doma na Vidmu.

Lepo vabljeni v kino!

ar©tur