Facebook

Dejavnosti Večgeneracijskega centra v oktobru

od 02.10.2017 do 30.10.2017

Ilirska Bistrica - Ilirska Bistrica

 

 

VGC – TOČKA MOČI – Dom na Vidmu Ilirska Bistrica

Pisarna ruskega konzula

 

Za neformalno druženje, srečevanje in izobraževanje smo za vas odprti:

  • vsak ponedeljek in torek 7.30–12.30,
  • ob sredah popoldan 16.30–19.00.

 

PONEDELJEK: 8.00–10.00: Gibanje in druženje na prostem

Z vadbo razgibamo telo in um (v primeru slabega vremena Telovadba za možgane v prostorih VGC), se učimo tehnik sproščanja, odpravljamo stres.

                         10.00–12.00: Druženje in klepet ob kavi ali čaju

Spoznaj domači kraj v preteklosti – zbiranje pričevanj in prispevkov o domačem kraju, dogodivščinah v njem, lokalnih pripovedkah in pravljicah, ki so nam jih povedale babice in dedki (zbiranje starih narečnih besed in rekov, opisov običajev in receptov za jedi iz našega območja, izmenjava informacij o možnosti nakupa prehrambnih izdelkov lokalnih proizvajalcev, kmetov, …).

 

TOREK: od 9.00 dalje: Nadgradimo svoje znanje

utrjevanje slovenskega jezika skozi igro, pravljico,  vsakdanje dejavnosti, …

               16.00–17.30: Svetovalnica za osebe s težavami z odvisnostjo

Namenjena je vsem osebam, ki imajo težave s katerokoli odvisnostjo (pijača, tobak, droge, …) in njihovim bližnjim. Svetovalnica deluje vsak torek. Potrebna je predhodna najava.

 

SREDA: 17.00–18.30: Računalniški tečaji

Spoznajmo zakonitosti oblikovanja besedil (word), pisanja besedil, njihovega urejanja (velikost pisave, barva besedila, ustvarjanje seznamov, …), shranjevanja besedil, vstavljanja tekstov in slik, ….

Tečaji bodo potekali vsako sredo. Število mest na delavnicah je omejeno, zato so potrebne predhodne prijave v dopoldanskem času na tel. št. 05/ 71 45 022.

 

ČETRTEK: 9.00–12.00: Risanje in slikanje

Začnemo v četrtek, 5. 10. 2017. Spoznajmo različne tehnike in metode risanja ter slikanja skupaj s predavateljem Erikom Dovganom. Tečaji bodo potekali vsak četrtek. Število mest na delavnicah je omejeno, zato so potrebne predhodne prijave v dopoldanskem času na tel. št. 05/ 71 45 022.

 

PETEK: 8.30–11.30: Svetovalno središče za informiranje odraslih

Pridobite informacije o tečajih, predavanjih, vrstah izobraževanj, možnostih dokončanja šolanja v domačem kraju ali drugod. Vas zanima nadaljevanje/dokončanje šolanja ali pridobitev NPK? Pri nas pridobite vse potrebne informacije o programih.

Svetovalno središče bo delovalo vsak drugi petek v mesecu.

 

UDARNI DOGODKI

17. oktober 2017

ob 18.00

Predstavitev EFT tehnike ali TAPKANJA

To je kombinacija moderne psihologije in starodavne akupunkture. S prsti tapkamo na akupunkturne točke in se osredotočamo na negativne občutke, ki jih čutimo. S tem sproščamo psihični stres in fizično bolečino.

 

Spremljajte nas lahko na facebook strani Večgeneracijski center Dom na Vidmu Ilirska Bistrici: www.tockemoci.si ali www.lu-ilirska-bistrica-si in na spletni strani Občine Ilirska Bistrica.

ar©tur