Facebook

Koncert Tanje Zajc Zupan z gosti

od 26.01.2018

Ilirska Bistrica - Ilirska Bistrica

slodalmatinski večer

Tanja Zajc Zupan je priljubljena citrarka, ki letos praznuje 25-letnico glasbenega ustvarjanja v javnosti. Skozi leta igranja je izoblikovala svoj prepoznaven in edinstven zven. S citrami je poustvarila več kot sto melodij iz priljubljenega repertoarja svetovne in slovenske glasbene zakladnice. Citre so njen način življenja. V zadnjem času nastopa s pevcema Tejo Saksida in Rokom Ferengjo ter Klapo Volosko. Najraje nastopa v manjših dvoranah, saj je tam bolj intimno vzdušje.

Trenutno pripravlja Slovensko-dalmatinski večer, na katerem se izvrstno prepletajo zvoki citer z dalmatinski melosom. Tudi v Ilirski Bistrici ji boste lahko prisluhnili v petek, 26. januarja 2018, ob 19. uri v Domu na Vidmu.

Tanja, Klapa Volosko in pevka Teja Saksida bodo zaigrali in zapeli narodno-zabavne pesmi, slovenske popevke, dalmatinske pesmi in evergreene: Avsenikov venček, Morsko pravljico, Ribič, ribič me je ujel in Larino pesem iz filma dr. Živago. Prisluhnili boste tudi dalmatinskim pesmim, ki jih v izvirniku izvajajo najbolj znane klape, Tereza Kesovija in Severina. To so skladbe: Ne diraj moju ljubav, Da te mogu pismom zvati, Vilo moja, Oči boje lavande, Anđele moj, Copacabana, Moja poslednja i prva ljubavi.

Karte so na voljo v TIC Ilirska Bistrica v Galeriji Doma na Vidmu.

Lepo vabljeni!

 

 

ar©tur