NATEČAJ SKRIVNOSTNI SVET ČEBEL JE NAZAJ!

Objavljeno dne 07. marec 2023

Natečaj za čebele je nazaj!

3. natečaj projekta #začebele

Skrivnostni svet čebel

 

ZA VSE SLOVENSKE OSNOVNE ŠOLE

 

Po dveh uspešno zaključenih natečajih bomo tudi letos ob 250-letnici čebelarja in slikarja Antona Janše z blagovno znamko hišnih aparatov Bosch ter v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije organizirali nagradni natečaj “Skrivnostni svet čebel.”  

 

Tudi letos boste lahko pokazali svoje ustvarjalne veščine in se potegovali za najboljše risbe panjskih končnic. Hkrati pa boste lahko prebirali najzanimivejše medene zapise na www.zacebele.si in krajše objave na Facebook straneh Bosch Home Slovenija  in Čebelarska zveza Slovenije ter na Instagram profilu boschhomeslovenija.

 

Kdo lahko sodeluje?

 

K sodelovanju v vseslovenskem natečaju za ohranjanje kulturne dediščine vabimo vse slovenske osnovne šole. V natečaju lahko sodelujejo učenci iz 1. in 2. triade osnovnih šol (1., 2., 3., 4., 5. in 6. razred) ter učenci, ki obiskujejo čebelarske krožke.

 

Tema natečaja: 

»Skrivnostni svet čebel.”

 

Prijave in pravila natečaja: 

  • Osnovna šola, ki se odloči za sodelovanje v natečaju, najpozneje do 14. 3. 2023 potrdi svojo udeležbo v natečaju na naslov natecaj@zacebele.si ter pozneje (najpozneje do 8. 5. 2023, 23.59)  organizatorju posreduje set panjskih končnic, ki obsega najmanj 6 in največ 9 risbic panjskih končnic, ki morajo izpolnjevati naslednje pogoje:
  • risba mora upodobiti zgodbo »Skrivnostni svet čebel«,
  • risba mora biti na risalnem papirju dimenzij 28 x 13 cm,
  • pri izdelavi risbe lahko učenci uporabijo katero koli slikarsko tehniko,
  • na vsaki risbi mora biti označeno tudi ime in priimek učenca, razred in osnovna šola.
  • Vse risbe, ki sodelujejo v natečaju morajo biti skenirane in poslane v kompletu na naslov natecaj@zacebele.si najpozneje do 8. 5. 2023, 23.59. Osnovna šola mora v elektronsko sporočilo dodati tudi podatek o nazivu in naslovu osnovne šole ter kontaktni elektronski naslov.
  • Vse prejete risbe panjskih končnic bodo dne 10. 5. 2023 objavljene na spletni strani www.zacebele.si.  

 

Potek glasovanja:

  • Od 10. 5. 2023, 0.00 do vključno 17. 5. 2023, 23.59 bo na spletni strani www.zacebele.si potekalo odprto glasovanje za najlepši set risb panjskih končnic.

 

  • Zmagala bo osnovna šola, katere set risb panjskih končnic bo prejel najvišje število glasov prek spletne strani www.zacebele.si. Morebitni glasovi pod objavami na družbenih medijih ne štejejo v skupno število glasov, saj glasovanje poteka izključno na spletni strani www.zacebele.si

 

Nagrada: 

  • Osnovna šola, ki bo avtorica zmagovalnega seta narisanih panjskih končnic, bo prejela učni čebelnjak, na katerega bodo umeščene prerisane panjske končnice izbranega ilustratorja. 

 

Pravila in pogoji natečaja Svet čebel.docx

 

 

 

Na prejšnjo stran