17. marec 2017

Enkrat mesečno se velika dvorana bistriškega Doma na Vidmu spremeni v pravcato kinodvorano, ki v najsodobnejši laserski tehnologiji gledalcem ponuja kakovostno sliko, dovršen zvok in ogled najnovejših filmskih uspešnic v skoraj domačem naslonjaču.

14. marec 2017

Podgora, Podgraje-Tudi letos so Prostovoljno gasilsko društvo Podgora Podgraje s 4 ekipami udeležili regijskega Kviza, ki je potekal v Kortah nad Izolo. Podmladek je pod mentorstvom Petre Jaksetič pokazal ogromno znanja, saj so ekipa Pionirke 2 osvojile 3. mesto, ekipa Pionirke 1 pa so osvojile 2. mesto, ter si tako prislužile nastop na državnem Kvizu, ekipa Mladink so osvojile 7. mesto, ekipa Pripravnic pa odlično 3. mesto.

14. marec 2017

RRA Zeleni kras d.o.o. vabi na BREZPLAČNE DELAVNICE o poslovnem svetovanju dne 39.3., 12.4., 13.4., 26.4. in 10.5. od 8.30 do 11.30 v Krpanovem domu v Pivki. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

13. marec 2017

10. marca je bil v Matavunu krasen pomladanski petkov popoldan. Mentorice, učenke in učenci Mreže šol parka Škocjanske jame so bili praznično razposajeni. Kako ne bi bili. Za njimi je bilo veliko delo. V Promocijsko-kongresnem centru Pr Nanetovh se je obetala sklepna predstavitev letošnjega raziskovalnega dela v počastitev mednarodnega dneva žena. Tokratna tema je bila oblačilna moda, z njo povezani družbeni vidiki oblačenja ter vloga žensk pri sledenju modnim trendom in izdelovanju modnih oblačil v naših krajih skozi čas. Obiskala pa nas je tudi dr. Nina Vodopivec iz Inštituta za novejšo zgodovino, ki je delo učencev nadgradila s predstavitvijo vloge žensk v tekstilni industriji skozi čas, z njo povezano borbo za pravice delavk v polpretekli zgodovini in pozivom h etični potrošnji danes.

12. marec 2017

VRABČEK RICHARD (animirana družinska pustolovščina), SNEŽNA KRALJICA 3: OGENJ IN LED (animirana družinska pustolovščina), LEPOTICA IN ZVER (romantični domišljijski film) in 50 ODTENKOV TEME (romantična drama).

10. marec 2017

Kmetijska zadruga Krpan je že četrta zadruga, ki je kmetom na Bistriškem obrnila hrbet. Roko jim je ponudil Peter Valenčič, dolgoletni prevoznik mleka, ki ga v zadnjih letih tudi odkupuje in vozi v mlekarne.

09. marec 2017

Izvrstna komedija gledališčnikov iz Ospa je prepričala gledalce, ki so do zadnjega kotička napolnili veliko dvorano Doma na Vidmu. Odlična igralska zasedba je poskrbela za salve smeha in bučne aplavze.

08. marec 2017

»Na ta lep in sončen dan smo prišli v vaš dom starejših občanov z najlepšo željo, da bi bili zdravi, da bi se dobro počutili in da bi bili vedno tako nasmejani kot vas danes vidimo. Ker pa je danes še poseben dan, 8. marec, želim čestitati vsem ženskam!« je voščila podpredsednica območnega združenja Rdečega križa Slovenije Dora Kalčič.

07. marec 2017

USPOSABLJANJE PROSTOVOLJCEV - PRVIH POSREDOVALCEV ZA REŠEVANJE ŽIVLJENJ Preživetje bolnika, ki je doživel srčni zastoj, je odvisno od hitrega in učinkovitega ukrepanja očividcev, ki so v tistem trenutku prisotni na kraju dogodka. Tako je tudi v mnogih drugih primerih življenjsko ogrožajočih stanj, za katere je potrebno čimprej zagotoviti nujno medicinsko pomoč. V takih situacijah, kjer je kritičnih prvih pet minut po nastanku dogodka, rešujejo življenja prostovoljci – prvi posredovalci. Sistem prvih posredovalcev predstavlja pomemben člen pri izvajanju nujne medicinske pomoči, še posebno na zelo težko dostopnih ali oddaljenih predelih.

02. marec 2017

Vaščani vasice Vrbica se vsako leto potrudijo, da konec pustnih norčij proslavijo kot se spodobi.

01. marec 2017

Večgeneracijski center Točka moči, ki se nahaja v pisarni častnega ruskega konzula, bo v mesecu marcu postregel s številnimi zanimivimi delavnicami. Pridružite se nam ob ponedeljkih, torkih in četrtkih!

01. marec 2017

Ljudska univerza vabi na brezplačne tečaje računalništva

01. marec 2017

Na pustni torek je pust širokih ust obiskal tudi stanovalce doma starejših na Medenovem hribu. Pisane maske so prebudile otroško veselje in prešerne nasmehe ter poskrbele za dobro voljo vseh varovancev.

28. februar 2017

28. februar 2017

Lovskega kulturnega večera Postojnsko-Bistriške zveze lovskih družin, ki je bil obarvan z dobrodelno noto za Nika in Klaro, otroka pokojnega člana LD Bukovca, se je udeležilo prek 250 članov Postojnsko Bistriške zveze LD (PB ZLD), ki so 24. februarja napolnili dvorano Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici.

27. februar 2017

Škoromati, zvončarji in kurenti so s svojimi zvonci tako skakali, da so na pustno nedeljo uspešno pregnali zimo in priklicali pravo pomladno vreme. Že 22. karneval Pust je pršu 2017 je na Bistriško privabil okrog 6000 obiskovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije, ki so navdušeno spremljali povorko domačih in gostujočih »šjm« in jih večkrat nagradili z gromkim aplavzom.

27. februar 2017

Slovenski strokovnjaki so konec lanskega leta zaključili raziskavo, s katero so ugotavljali številčnost volkov pri nas. Ugotovili so, da v Sloveniji živi od 42 do 64 volkov.

27. februar 2017

Na pustno soboto ob 15. uri je pod šotorom v Parku Nade Žagar potekalo pustno rajanje za otroke, ki je že postalo tradicionalen uvod v večerno rajanje za odrasle.