Facebook

Brezplačni delavnici

od 22.01.2020

Ilirska Bistrica - Območna obrtno-podjetniška zbornica Ilirska Bistrica

PREDSTAVITEV INFORMACIJSKE REŠITVE ZA IZDAJO PAPIRNE LISTINE – POTRDILO O UPRAVIČENI ZADRŽANOSTI OD DELA V ELEKTRONSKI OBLIKI – eBOL

in

PRENEHANJE  VELJAVNOSTI KPOP IN KATERO KOLEKTIVNO POGODBO UPOŠTEVATI ?

 

V A B I L O

na brezplačni izobraževanji

 

v sredo, 22. januarja 2020 s pričetkom ob 11.00 uri v prostorih Območne obrtno-podjetniške zbornice Ilirska Bistrica, Bazoviška cesta 13 (pritličje SHOWROOM SPOT Svetovanje Primorsko-notranjske regije).

PREDSTAVITEV INFORMACIJSKE REŠITVE ZA IZDAJO PAPIRNE LISTINE – POTRDILO O UPRAVIČENI ZADRŽANOSTI OD DELA V ELEKTRONSKI OBLIKI – eBOL

Vsebina delavnice: Od 1. 11. 2019 do 31. 12. 2019 bodo vsi zdravniki pričeli izdajati elektronske bolniške liste. V tej fazi bo še vedno potrebna izdaja papirne listine. Od 1. 2. 2020 zdravniki ne bodo več tiskali t.i. »»zelenih« BOL. Kadar bo to potrebno, bo zdravnik natisnil eBOL na belem papirju velikosti A4 formata. V sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo bo v začetku leta 2020 za delodajalce pripravljena rešitev, s katero bodo na spletnem portalu za podporo poslovnim subjektom (v nadaljevanju: portal SPOT; prej eVEM) delodajalcem na voljo eBOL-i njihovih delavcev. Delodajalci in zavarovanci, ki so sami zavezanci za plačilo prispevka in so vpisani v Poslovni register Slovenije bodo obvezno, in sicer za začasno zadržanost od dela od 1. 2. 2020, prevzeli eBOL-e  za svoje zaposlene prek sistema SPOT in ne bodo več zahtevali od zaposlenih, da jim morajo eBOL dostaviti v papirni obliki. Za tiste zavarovance, ki so zaposleni pri delodajalcih, ki niso vpisani v Poslovni register Slovenije (npr. za zaposlene pri fizičnih osebah; za osebe, zaposlene pri tujih in mednarodnih organizacijah in ustanovah, tujih konzularnih in diplomatskih predstavništvih v RS; za osebe, ki so v delovnem razmerju na območju RS pri osebah, ki opravljajo poklicno dejavnost kot edini in glavni poklic, kmetje) bo osebni zdravnik še nadalje izstavil eBOL tudi v papirnati obliki.

Izvajalec: Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Območna enota Koper, Darja Horvat, vodja izpostav Postojna in Ilirska Bistrica

Trajanje : 11.00-12.00

PRENEHANJE  VELJAVNOSTI KPOP IN KATERO KOLEKTIVNO POGODBO UPOŠTEVATI ?

Vsebina delavnice:

  • Obveznosti navedbe kolektivne pogodbe v pogodbi o zaposlitvi
  • Vrste kolektivnih pogodb
  • Hierarhija kolektivnih pogodb
  • Na kaj moramo paziti pri uporabi kolektivnih pogodb
  • Veljavnost kolektivnih pogodb
  • Prenehanje veljavnosti kolektivnih pogodb
  • Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo – prenehanje veljavnosti
  • Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo – kakšne so možnosti za naprej
  • Diskusija in odgovori na vprašanja udeležencev.

Izvajalec: Nina Ličar, univ. dipl. pravnica, samostojna strokovna sodelavka – pravnica pri Združenju delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, z dolgoletnimi izkušnjami pri zastopanju delodajalcev pred sodišči na področju delovnega prava, socialne varnosti in civilnega prava.

Trajanje: 12.00-13.45

 

 

Vljudno prosimo, da udeležbo na brezplačnem izobraževanju potrdite na alenka.volk@ozs.si ali 05/71 00 360 ali 031/641 311, najpozneje do 17.01.2020.

 

Operacija je sofinancirana s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 

ar©tur