Facebook

PRENOSI PODJETJA NA PODJETNIKA PREVZEMNIKA IN PREOBLIKOVANJE PODJETJA V GOSPODARSKO DRUŽBO

od 09.12.2021

Postojna - Postojna

Vabimo Vas na
brezplačni celodnevni posvet,
ki bo potekal, v četrtek 9.12.2021 s pričetkom 8.30  v Postojni.


PRENOSI PODJETJA NA PODJETNIKA PREVZEMNIKA IN PREOBLIKOVANJE PODJETJA V GOSPODARSKO DRUŽBO  (S PRENOSOM NA NASLEDNIKE ALI BREZ)


Posvet izvajata:  pravni vidik: dr. Anita Napotnik, odvetnica,
poslovni in davčni vidik, Božena Macarol, podjetnica in davčna svetovalka; izjemni in izkušeni  svetovalki.


V praksi pogosto šele ob nastalih, nepredvidenih težavah opažamo, da potekajo prenosi podjetij na naslednike premalo načrtovano. Prenosniki podjetij se pogosto zgolj spontano odločijo, da bodo prenehali opravljati dejavnost, podjetje pa prenesli na drugo osebo ali ga preoblikovali v gospodarsko družbo.  Za dolgoročno uspešen prenos podjetja so nujno potrebne dobre priprave, ki omogočajo kvalitetno izvedbo prenosa, vključno s primerno vnaprejšnjo usposobljenost prevzemnika.  Eni ključnih oseb pri dobri izvedbi prenosa podjetja na naslednike sta podjetniški, pravni in davčni svetovalec, ki podjetniku pomagajo prevetriti različne variante prenosov, predlagati vrsto pravnega posla, sestaviti ustrezno pogodbo in predvideti morebitne davčne posledice.
Posvet je sestavljen iz dveh delov. V dopoldanskem delu vam bomo predstavili najpogostejša poslovna in pravna vprašanja, ki bi si jih morali prenosniki podjetij pred prenosom zastaviti in najti primerne odgovore nanje. Odgovorili bomo na vprašanja, kako pripraviti podjetnike in prevzemnike na prenos podjetja na naslednjo generacijo in kako ga pravno izpeljati, da se bo za vse izšlo čim bolje:
•    Pomen preudarne izbire prevzemnikov podjetja
•    Priprave prevzemnikov in prenosnikov
•    Možni načini prenosa glede plačila
•    Pravni vidiki prenosa podjetij na naslednike
V popoldanskem delu bomo obravnavali možne modele prenosa preko statusnega preoblikovanja s.p. v d.o.o. ali prenosa na podjetnika prevzemnika:
•    Statusno preoblikovanje podjetnika v d.o.o. in kasnejša prodaja/podaritev poslovnih deležev naslednikom
•    Statusno preoblikovanje podjetnika v d.o.o. in kasnejša prodaja/podaritev poslovnih deležev naslednikom
•    Praktični primer prenosa podjetja na naslednike – delo v skupinah
Predviden zaključek seminarja je ob 17.00h.


Pogoj za udeležbo je Izpolnjevanje pogoja PCT.  Lokacija bo udeležencem sporočena naknadno glede na število prijavljenih in glede na  določila Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Glede na vsebino posveta je primerna oblika izvedbe V ŽIVO, če pa bo iz strani udeležencev izkazan velik interes za udeležbo na seminarju bomo zagotovili tudi ZOOM-izvedbo. Željeni način udeležbe nam sporočite na prijavnici.  Seminar je brezplačen.

Prijava: https://forms.gle/gvDueBetBq7wuUCw7 / janja.oozc@gmail.com//01-7096-290//051-249-549/.

 

ar©tur