Facebook

Zgodbe iz davnine

od 27.05.2023 do 31.08.2023

Prem - Grad Prem

ZGODBE IZ DAVNINE

Vabimo na odprtje gostujoče razstave Narodnega muzeja Slovenije, ZGODBE IZ DAVNINE. Na odprtju bo z nami tudi eden od avtorjev razstave, dr. Boštjan Laharnar.

Odpravite se na potovanje v davno preteklost in s pomočjo virtualne resničnosti doživite zgodovino podonavskega prostora! Raziščite paleolitske jame, železnodobna naselja in rimska naselja.

Na razstavi je predstavljena najnovejša vizualizacija edinstvene arheološke krajine v deželah ob reki Donavi, ki so jih pripravili partnerji iz devetih evropskih držav v okviru projekta Arheološke eKrajine Podonavja. Bogata in kulturno raznolika arheološka dediščina Podonavja je edini ostanek tisočletja železnodobnega razvoja naše družbe in nosilec pomembnih informacij o naši preteklosti. Številni arheološki predmeti, ki jih občudujemo v muzejih, so dokaz le majhnega dela bogate in vznemirljive zgodovine, s katero so povezani. Zato želimo z uporabo najnovejših tehnologij obiskovalcem omogočiti, da dediščino izkusijo v njenih izvornih pokrajinah.

Vljudno vabljeni!

ar©tur